Ισόβια στους τρεις δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Τι δήλωσε η χήρα του ποινικολόγου

Το απόγευμα της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε το στους τρεις κατηγορούμενους για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Το Δικαστήριο, μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκρινε ομόφωνα ένοχους τους τρεις κατηγορούμενους για την δολοφονία του Ζαφειρόπουλου και τους επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Οι δικαστές επέβαλαν επιπλέον ποινή 11 ετών για δυο ληστείες, οπλοφορία και οπλοχρησία στον κατηγορούμενο ο οποίος έχει ομολογήσει ότι ήταν εκείνος που πυροβόλησε τον δικηγόρο μέσα στο γραφείο του, πριν από δυο χρόνια.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε εισηγηθεί την ενοχή των κατηγορουμένων εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι «είχαν προαποφασίσει την δολοφονία» του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Η χήρα του αδικοχαμένου του ποινικολόγου υποδέχτηκε την κρίση του δικαστηρίου με ένα ευχαριστώ στην ελληνική δικαιοσύνη.

«Δυστυχώς τίποτα δεν μπορεί να φέρει πίσω το Μιχάλη» ανέφερε η χήρα του αδικοχαμένου ποινικολόγου και όταν κλήθηκε να απαντήσει αν την ανακουφίζει η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου είπε: «Δεν θα αλλάξει κάτι στη ζωή τους (σ.σ. κατηγορουμένων) γιατί ήταν φυλακή και είναι φυλακή και θα είναι φυλακή. Δεν θα αλλάξει κάτι για αυτούς και δυστυχώς ούτε για μένα και τα παιδιά μου».

altsantiri.gr

Categories