Το ζήτημα του ΚΕΛ της παραλιακής ζώνης, ανακινεί ο Γιώργος Σωφρόνης. Το ιστορικό της νεότερης πρότασης.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρώην Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης γνωστοποιεί την σημερινή του επίσκεψη στο Δημαρχείο Παιανίας όπου συζήτησε με τον Δήμαρχο Ισίδωρο Μάδη, το ζήτημα του αποχετευτικού της παραλιακής ζώνης του Δήμου Σαρωνικού, λύση που είχε προταθεί επί Δημαρχίας του , έχοντας την συνέναιση του Δήμου Κρωπίας και την σύμφωνη γνώμη της ΕΥΔΑΠ  εφόσον με την συγκεκριμένη πρόταση (αποχέτευση της παραλιακών περιοχών του Δ. Σαρωνικού στο ΚΕΛ Κορωπίου -Παιανίας στην περιοχή του αεροδρομίου) συνυπέγραφαν με αντίστοιχες αποφάσεις οι Δήμοι Σαρωνικού, Κρωπίας και Παιανίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο Κρωπίας ξεκίνησε το “οδοιπορικό” της νέας πρότασης, ακολούθησε η ομόφωνη απόφαση του Δήμου Σαρωνικού, αντιτάχθηκε στις δύο αποφάσεις ο Δήμος Μαρκοπούλου ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί παρόμοια απόφαση από το Δήμο Παιανίας και φυσικά ακολούθησαν οι Δημοτικές εκλογές με αλλαγή των εμπλεκόμενων Δημάρχων εκτός του Δημάρχου Κρωπίας που επανεξελέγη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Δήμαρχος Παιανίας θα φέρει το θέμα σε Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση

Η ανάρτηση Σωφρόνη

Σήμερα το πρωί φιλοξενήθηκα στο Δημαρχείο Παιανίας-Γλυκών Νερών από τον νέο Δήμαρχο Ισίδωρο Μάδη. Συζητήσαμε για τα κοινά προβλήματα των Δήμων της Ανατολικής Αττικής και ιδιαιτέρως το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Ενημέρωσα επίσης για τις ενέργειες που έχουν γίνει τόσο από τον Δήμο μας όσο και από τον Δήμο Κρωπίας για την επίλυση του ζητήματος της αποχέτευσης της παραλιακής ζώνης. Ο κ. Μάδης είναι θετικός στην συνέχιση των απαραίτητων ενεργειών, ώστε το μείζον αυτό περιβαλλοντικό πρόβλημα να βρει λύση στο ΚΕΛ Κορωπίου – Παιανίας.
Συνεχίζουμε πραγματοποιώντας όλες τις απαιτούμενες επαφές με τους αρμόδιους φορείς μέχρι να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός μας και ο Σαρωνικός κόλπος να πάψει να ρυπαίνεται από τους υφιστάμενους εώς σήμερα βόθρους”.

Από τα αρχεία μας, παραθέτουμε το ιστορικό της νέας πρότασης.

Α. Η αλληλογραφία για τη νέα πρόταση

ΚΕΛ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ. Η αλληλογραφία Δήμου Σαρωνικού-ΕΥΔΑΠ για την νέα πρόταση

απόσπασμα εγγράφου της ΕΥΔΑΠ για τη νέα πρόταση


Β. 18 Σεπτ 18. Το Κορωπί αποφασίζει θετικά

Στο ΚΕΛ Κορωπίου-Παιανίας (Αεροδρόμιο) τα λύματα της παραλιακής ζώνης του Δήμου Σαρωνικού. video


Γ. 25/9/18. Ομόφωνη απόφαση Δήμου Σαρωνικού

ΟΜΟΦΩΝΗ η απόφαση για ΚΕΛ Κορωπίου. Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού της 25/9/18. video

28/9/18. Άμεση αντίδραση Δήμου Μαρκοπούλου

Αποχετευτικό Σαρωνικού. Ομόφωνη απόφαση Μαρκοπούλου “Αντιτασσόμαστε στις 2 αποφάσεις και  θα υπάρξει ΠΡΟΣΦΥΓΉ κατά της πρώτης Διοικητικής Πράξης  που θα εκδοθεί . Video της Συνεδρίασης

 


Η Σημερινή Δημοτική Αρχή Φιλίππου.

Προεκλογικά ο σημερινός Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου είχε αναφερθεί στο ζήτημα του αποχετευτικού, δηλώνοντας πως θα εξετάσει κατ αρχήν τη λύση Ψυτάλλεια καθώς και την διερευνιση λύσης με την συνεργασία γειτονικών Δήμων, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν θα συνεχίσει την διαδικασία που είχε αρχίσει ο Γ.Σωφρόνης με ορίζοντα το ΚΕΛ Κορωπίου-Παιανίας. Μέχρι σήμερα δεν τον έχουμε ακούσει σε κάποια δημόσια δήλωση να αναφέρεται στο ζήτημα, όμως στο προχθεσινό Κοινοτικό Συμβούλιο Κουβαρά ακούστηκε από τον Πρόεδρο της Κοινότητας πως ο Π. Φιλίππου θα ανακοινώσει εξελίξεις προς τον Φεβρουάριο-Μάρτιο. Δείτε το video της συνεδρίασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Κουβαρά, στο τελευταίο λεπτό.

https://www.facebook.com/agamemnon.xygakis/videos/10219348405483815/

 

Categories