«Εθνικός Κήπος,περίπατος μαθητείας – 20+1 στάσεις»:Μία περιπατητική παράσταση κυκλοφορεί σε βιβλίο

Ο «Εθνικός Κήπος, περίπατος μαθητείας και αλητείας» υπήρξε μία από τις πιο αγαπημένες φεστιβαλικές παραγωγές των τελευταίων ετών. Η ιδιαίτερη αυτή περιπατητική παράσταση του Θοδωρή Γκόνη παίχτηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2017 και γνώρισε τόση επιτυχία που επαναλήφθηκε και την επόμενη χρονιά, στο πλαίσιο της ενότητας του Φεστιβάλ Αθηνών, «Άνοιγμα στην πόλη».

Μέσα από μια μεγάλη βόλτα στον Εθνικό Κήπο, το κοινό μπορούσε να μάθει όχι μόνο την ιστορία του ίδιου του Κήπου, αλλά και της βασίλισσας Αμαλίας και τελικά της ίδιας της πόλης της Αθήνας.

Ο Θοδωρής Γκόνης μαζί με τη συνδημιουργό και σκηνογράφο της παράστασης, Ελένη Στρούλια, συγκέντρωσαν το υλικό στο οποίο βασίστηκαν για τη δραματουργία της παράστασης, σε ένα βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ‘Αγρα.

Το βιβλίο, με τίτλο «Εθνικός Κήπος. Περίπατος μαθητείας – 20+1 στάσεις», παρουσιάστηκε σε μία ειδική εκδήλωση στον χώρο απ’ όπου ξεκίνησε η ιστορία του: στο καφενείο του Εθνικού Κήπου. Για το βιβλίο μίλησαν ο ιστορικός Βάσιας Τσοκόπουλος, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος και οι δύο συγγραφείς του βιβλίου, ενώ αποσπάσματα διάβασαν οι ηθοποιοί της παράστασης, Ελένη Κοκκίδου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης και Θανάσης Δήμου.

Στο βιβλίο, εκτός από πρωτότυπα κείμενα και εικόνες της εποχής που χρησιμοποιήθηκαν και στην παράσταση, υπάρχουν και πρωτότυπες νυχτερινές φωτογραφίες του Εθνικού Κήπου, που τραβήχτηκαν ειδικά για την έκδοση από τον φωτογράφο Στράτο Καλαφάτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories