Μυτιλήνη:Στελέχη από την Κένυα πραγματοποιούν εκπαίδευση στο Γεωπάρκο και το Απολιθωμένο Δάσος

Υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία στελεχών από την Κένυα πραγματοποιούν εκπαίδευση στο Γεωπάρκο Λέσβου και το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου, σε θέματα γεωδιατήρησης και ανάδειξης φυσικών μνημείων καθώς και σε θέματα δημιουργίας ενός Γεωπάρκου.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Εθνικής Επιτροπής της UNESCO στην Κένυα για θέματα φυσικών επιστημών George Eshiamwata, η καθηγήτρια του πανεπιστημίου του Ναϊρόμπι Lydia Olaka καθώς και ο Διευθυντής του υπό ίδρυση Γεωπάρκου της Κένυα «The Great Rift Valley» William Kimosop.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η εκπαίδευση των στελεχών από την Κένυα και η παροχή κάθε βοήθειας για τη δημιουργία του πρώτου Γεωπάρκου στην Κένυα, η μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα γεωδιατήρησης, ανάδειξης και προστασίας φυσικών μνημείων που έχουν αναπτυχθεί από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Γεωπάρκο Λέσβου τα οποία θεωρούνται πρότυπα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η αντιπροσωπεία από την Κένυα θα ενημερωθεί από κοντά για τις νέες ερευνητικές εργασίες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στον τομέα συντήρησης του απολιθωμένου ξύλου καθώς η περιοχή διαθέτει απολιθώματα δέντρων, στη δημιουργία υποδομών ανάδειξης των απολιθωμάτων και τη μεθοδολογία διαχείρισης, τουριστικής προβολής και εκπαίδευσης σε περιοχές γεωπάρκων.

«Η εκπαιδευτική επίσκεψη της αντιπροσωπείας από την Κίνα καθιερώνει για μια ακόμη φορά τη Λέσβο ως κορυφαίο Γεωπάρκο για την εκπαίδευση στελεχών από όλο τον κόσμο» σημειώνει με δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του μουσείου απολιθωμένου δάσους Σιγρίου Λέσβου καθηγητής Νίκος Ζούρος..

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories