Πρωτάθλημα ΕΣΚΑ: Ν.Ο.Σαρωνίδας – Κρόνος Γέρακα 68-63 (59-59 κ.δ.)

Πρωτάθλημα ΕΣΚΑ
Δ΄Κατ.-2ος Όμ.-3η Αγων.

Η Σαρωνίδα του Αλέξη Γεωργαντά πήρε τη νίκη απέναντι στον Κρόνο Γέρακα, με 68-63 (59-59 κ.δ) στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης» των Καλυβίων.

Ο Αλέξης Γεωργαντάς στην αναμέτρηση αυτή ξεκίνησε με τους Μαστιχιάδη, Σερ. Τσόλα, Γκίνη, Ρηγόπουλο και Αμπλιανίτη.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τη Σαρωνίδα να προηγείται, αλλά είχε χαμηλό σκορ στα πρώτα λεπτά. Ειδικά στα πρώτα 8 λεπτά, το σκορ ήταν 10-7 με το ελαφρύ προβάδισμα της ομάδας του Γεωργαντά. Το σκορ της πρώτης περιόδου έκλεισε με το 14-12 να χωρίζει τις δύο ομάδες.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η άμυνα της Σαρωνίδας δεν απέδιδε, με αποτέλεσμα το ματς να έρθει ισόπαλο, σχεδόν στα πρώτα 5 λεπτά της περιόδου. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι πέρασαν και μπροστά στην αναμέτρηση (25-26). Το πρώτο μέρος βρήκε τον Κρόνο Γέρακα να προηγείται με 31-34.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Κρόνος ξέφυγε και με 43-36, κάτι που ανησύχησε, αλλά και επιπλέον αφύπνισε τους παίκτες της Σαρωνίδας. Η διαιτησία ήταν αρκετά προκλητική, αποδεικνύοντας πως κάθε βδομάδα… θα υπάρχουν και χειρότερα, αφού και οι δύο ομάδες είχαν παράπονα. Οι παίκτες της Σαρωνίδας ισοφάρισαν την αναμέτρηση με ένα σερί 13-3 σε 46-46. Ο Κρόνος έληξε την περίοδο με ένα +4 (46-50).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ, με την ομάδα του ΝΟΣ να έχει το ελαφρύ προβάδισμα. Με σχεδόν 1.30 πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, ο Κρόνος είχε το προβάδισμα με 56-58, όμως το καλάθι του Γεωργακαράκου στο τέλος, ισοφάρισε την αναμέτρηση, στέλνοντάς τη στην παράταση. Τα παράπονα του κόσμου που βρέθηκε στο κλειστό των Καλυβίων ήταν αρκετά.

Στην παράταση, δεν έλειψε το πάθος, η ένταση και… η έδρα μίλησε, με την Σαρωνίδα τελικά να εμφανίζεται σοβαρότερη και να παίρνει τη νίκη, ενώ στο τέλος του αγώνα, υπήρχαν κάποια «παρατράγουδα» όμως οι ψυχραιμότεροι εξομάλυναν τα πράγματα.

ΝΟ Σαρωνίδας (Γεωργαντάς): Τσόλας Σταύρος 8 (1), Γκίνης 2, Τσόλας Σερ 13 (1), Ορφανίδης 8 (1), Γεωργακαράκος 6 (1), Μαστιχιάδης 8 (2), Αμπλιανίτης 12, Ρηγόπουλος 11 (3), Κρέστας, Δρίτσας, Μανιάτης, Ρέππας.

Κρόνος Γέρακα (Μαραγκός): Γκίνης 4, Παπάντος 6, Φραγκούλης 2, Χατζόπουλος 3 (1), Κόρμπος 6, Ντουρούπης 2, Μιχαλαράκος 11, Τσίγκος 6, Αϊντίνι 1, Γιαννουλάκης 14 (1), Δαφέρμος 4.

Πηγή: sportcity.gr

Categories