Τρεις υπέρμαχους των δικαιωμάτων των παιδιών από την Ελλάδα βραβεύει το σουηδικό ίδρυμα «Child 10»

Δέκα υποστηρικτές των δικαιωμάτων των παιδιών από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και τρεις από την Ελλάδα, επέλεξε να βραβεύσει το σουηδικό ίδρυμα «Child 10» για το 2020.

Συγκεκριμένα, από την Ελλάδα βραβεύονται ο Γιονούς Μουχαμαντί, πρόεδρος του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, η Σοφία Κουβελάκη, επικεφαλής της οργάνωσης «The Home Project» και η Ναντίνα Τσέκερη, διευθύντρια του ελληνικού τμήματος της οργάνωσης παροχής νομικής υποστήριξης σε παιδιά «Organization Defense for Children International».

Επίσης, θα τιμηθούν ο Μάρτιν Άντερσον, διευθυντής διεθνών προγραμμάτων της οργάνωσης «RefugePoint», που έχει αναπτύξει προγράμματα παιδικής προστασίας και επανεγκατάστασης παιδιών στις χώρες της βόρειας Αφρικής, η ιδρύτρια της οργάνωσης «MAEJT Guinea», η Ρουγκουιάτου Ντιάλο, που υποστηρίζει παιδιά ώστε να μείνουν στις πατρίδες τους στην Αφρική και να μην μεταναστεύσουν, και η Νάντι Ζούλου, ιδρύτρια και διευθύντρια της οργάνωσης «Action Pro Sierra Leone», που εργάζεται ενάντια στην εμπορία των παιδιών.

Για το έργο τους για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα διακρίθηκαν, εξάλλου, ο Γκλάουκο Ιρεμάνο και η οργάνωσή του «DEDALUS» στη Νάπολη της Ιταλίας, που έχουν υποστηρίξει περισσότερα από 4.000 ασυνόδευτα παιδιά τα τελευταία χρόνια, και η Λούρδες Ρεϊσαμπάλ με την ισπανική οργάνωσή της «Fundacion Raices» που επικεντρώνεται στην υποστήριξη των δικαιωμάτων των ασυνόδευτων παιδιών.

Τέλος, δύο βραβευθέντες προέρχονται από την Τουρκία, η Γκουνγκόρ Τσαμπούκ, ιδρυτικό μέλος της τουρκικής οργάνωσης «Family Counsellors Association», που εκπαιδεύει χιλιάδες επαγγελματίες πεδίου ενάντια στην εμπορία ανθρώπων, και η Εζγκί Γιαμάν με το δίκτυο «The NGOs Network Against Commercial Sexual Exploitation of Children in Turkey/ ECPAT Turkey», που επικεντρώνεται στην εκπαίδευση παιδιών, προκειμένου να προστατευτούν τα ίδια από τους δουλεμπόρους

Το ίδρυμα «Child 10» επιλέγει κάθε χρόνο δέκα άτομα από όλο τον κόσμο που δίνουν μάχη για την υποστήριξη των πιο ευάλωτων παιδιών. Ο στόχος είναι να αναγνωριστεί ο γενναίος αγώνας τους ενάντια στην παιδική κακοποίηση και εκμετάλλευση και να μοιραστούν τις ιστορίες τους. Η τελετή βράβευσής τους θα γίνει τον Ιανουάριο 2020 στο Μάλμο της Σουηδίας. Ο κάθε ένας από τους βραβευθέντες θα λάβει ως βραβείο το ποσό των 10.000 δολαρίων, καθώς και ένα πρόγραμμα υποστήριξης από το ίδρυμα για την ενίσχυση και ανάπτυξη της οργάνωσης που εκπροσωπεί. Επιπλέον, οι βραβευθέντες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους κατά τη διάρκεια του 2020 στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν την εμπορία και τη σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories