Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Πόρτο Ράφτη: Υπό έλεγχο η φωτιά – Προσαγωγή υπόπτου (video)

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις – Εφιαλτικές στιγμές για τους κατοίκους

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (23/10) τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Πόρτο Ράφτη, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών. Η φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Τρίτης (22/10) από την περιοχή Χαμολιά.

Οι κάτοικοι ήταν σε ετοιμότητα για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για την προσαγωγή ενός υπόπτου. Η αστυνομία απέκλεισε τους γύρω δρόμους, ενώ εκκενώθηκε προληπτικά η περιοχή.

https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/videos/660282601165591/

Οι κάτοικοι έζησαν έναν εφιάλτη. Η φωτιά έπιασε σε χαμηλή βλάστηση και εξαπλώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων. Αρχικά έκαιγε κοντά σε σπίτια στην περιοχή Κάστρο στο Πόρτο Ράφτη. Οι ισχυροί άνεμοι έκαναν ακόμη πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών. Χάρη στις τιτάνιες προσπάθειές τους κατάφεραν όμως, να αποτρέψουν τον κίνδυνο που διέτρεχε κατοικημένη περιοχή.

Στην περιοχή επιχείρησαν έως και 80 πυροσβέστες με 31 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, καθώς και οχήματα εθελοντών πυροσβεστών. Στην περιοχή παραμένουν και συνεχίζουν να επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι είχε δοθεί εντολή στους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, κάτι που ευτυχώς δεν χρειάστηκε.

Λόγω της φωτιάς η αστυνομία είχε διακόψει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στις οδούς Πολυτεχνείου, Χαράς και Αγίου Νικολάου από το ύψος της Βραυρώνας. Πλέον, η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «irafina.gr», έχει προσαχθεί μετά από υπόδειξη κατοίκων, ένας άνδρας ο οποίος κινούνταν στην περιοχή με αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες.

 

(πληροφορίες και από irafina.gr, σελίδα Forecast Weather Greece στο Facebook)

altsantiri.gr

 

Categories