Δ.Τ-Συμμετοχή του Δήμου Σαρωνικού στη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ Ανατολικής Αττικής

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής παραβρέθηκε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στα γραφεία της ΠΕΑΑ στην Παλλήνη ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Χαράλαμπο Γαλάνη και τον Επιχειρησιακό Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αντώνη Γκίνη.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Φιλίππου έκανε ένα σύντομο απολογισμό ως πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής (η θητεία του έληξε τον Αύγουστο του 2019), αναφέροντας ότι το καλοκαίρι του 2019 σημειώθηκαν σαφώς λιγότερα συμβάντα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα και αποτελεσματικά. Η Περιφέρεια Αττικής στάθηκε αρωγός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία με διάθεση βυτιοφόρων και όποιου άλλου εξοπλισμού της ζητήθηκε. Ευχαρίστησε επίσης τους εκπροσώπους των κρατικών φορέων, των δημοτικών αρχών αλλά και των εθελοντικών ομάδων για την άψογη συνεργασία που είχαν τα πέντε χρόνια της θητείας του στη διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

Στη συνέχεια, με την ιδιότητά του ως Δήμαρχος Σαρωνικού, ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για τις ενέργειες και την προετοιμασία που έχει ήδη γίνει ενόψει της χειμερινής περιόδου κυρίως όσον αφορά στους καθαρισμούς των ρεμάτων και των φρεατίων υδροσυλλογής. Στο σημείο αυτό ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας                       κ. Γαλάνη, τον Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας κ. Γκίνη και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του δήμου για τη συνεργασία και τις μέχρι σήμερα ενέργειές τους.

Τέλος, αναφέρθηκε στο οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζει τόσο ο Δήμος Σαρωνικού όσο και όλοι οι δήμοι της Ανατολικής Αττικής με την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων και των κλαδεμάτων, για την επίλυση του οποίου δυστυχώς οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στον δήμο μας δεν βοηθούν με τις θέσεις και τη στάση τους. Κάλεσε δε την Περιφέρεια Αττικής να συντονίσουν τις ενέργειές τους προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα και εξέφρασε την ευχή για καλή συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ενόψει του επερχόμενου χειμώνα.

Γραφείο Τύπου Δήμου Σαρωνικού

 

Categories