Θεσσαλονίκη:Διεθνές επιστημονικό συνέδριο τουρισμού TOURMAN 2019

Το μέλλον του τουρισμού είναι το κύριο θέμα του διεθνούς συνεδρίου που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη υπό τη διοργάνωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας. Είναι ένα σημαντικό γεγονός και για την ίδια την πόλη, καθώς συμμετέχουν καθηγητές και ερευνητές τουρισμού και φιλοξενίας από όλη την Ευρώπη, όπως είπε ο Ευάγγελος Χρήστου, κοσμήτορας της σχολής Οικονομίας και Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και καθηγητής τουριστικού μάρκετινγκ. Πρόκειται για το διεθνές επιστημονικό συνέδριο τουρισμού TOURMAN 2019, που διεξάγεται μέχρι τις 27 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Porto Palace, με θέμα: “Tourism, travel and hospitality at crossroads: The way ahead”.

Στο συνέδριο συμμετέχουν περισσότεροι από 120 ακαδημαϊκοί, καθηγητές πανεπιστημίων, ερευνητές αλλά και επαγγελματίες του τουρισμού, από πολλές χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής. “Αξίζει να σημειωθεί ότι, το κεντρικό θέμα του συνεδρίου σχετίζεται με το μέλλον του τουρισμού, της τουριστικής ανάπτυξης και του τουριστικού μάνατζμεντ και μάρκετινγκ, καθώς και με τις προκλήσεις που δημιουργούνται για τον τουριστικό κλάδο από τις ταχύτατες και διαρκείς αλλαγές στο διεθνές οικονομικό, τεχνολογικό, πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον”, σημείωσε ο κ.Χρήστου.

“Το συνέδριο αυτό αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα κορυφαία επιστημονικά συνέδρια τουρισμού και φιλοξενίας για το 2019 σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο, τόσο από πλευράς ποιότητας των επιστημονικών παρουσιάσεων και εισηγήσεων, όσο και από ποικιλίας και γνωστικών αντικειμένων που περιλαμβάνονται στις εισηγήσεις των διεθνών συμμετεχόντων από ερευνητές, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του τουρισμού”, όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους τα μέλη του Προεδρείου της Οργανωτικής και της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου, οι καθηγητές Ευάγγελος Χρήστου και Χρυσούλα Χατζηγεωργίου (από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος), Κωνσταντίνος Αλεξανδρής (από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και Ανέστης Φωτιάδης (από το Zayed University των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων).

Σημειώνεται ότι το συνέδριο διοργανώνεται από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, και συγκεκριμένα από τρεις ακαδημαϊκές του μονάδες: το Ερευνητικό Εργαστήριο Τουρισμού “TourLab”, το Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο TOURMAN 2019 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον επίσημο Διαδικτυακό κόμβο του, στην διεύθυνση http://www.tourman.gr

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories