Δήμος Λεμεσού και Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την ψηφιοποίηση του αρχείου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου για την ψηφιοποίηση του τεράστιου αρχείου της Βιβλιοθήκης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, πρότεινε ο Δήμαρχος της εν λόγω κυπριακής πόλης κ. Νίκος Νικολαΐδης, επισκεπτόμενος μαζί με μεγάλη αποστολή από την Μεγαλόνησο, το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο.

Την πρόταση αυτή παρουσίασε ο ίδιος στον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, από τον οποίο έγινε θερμά χθες δεκτός, από κοινού με τον Επίσκοπο Αμαθούντος κ. Νικόλαο, στην έδρα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής στην Αλεξάνδρεια.

Η κυπριακή αντιπροσωπεία βρέθηκε στην Αίγυπτο για να επανεδραιώσει και να αναζωογονήσει τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας, τόσο με την Αλεξάνδρεια, όπου συναντήθηκε με τον Κυβερνήτη της πόλης Δρα Αμπντελαζίζ Κονσόουα όσο και με την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, όπου υπογράφηκε μνημόνιο αδελφοποίησης του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου με τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού που επίσης συμμετείχε στην αποστολή, μαζί με τη 12μελή αποστολή του κυπριακού δήμου, αντιπροσωπεία της Μητρόπολης Λεμεσού και στελέχη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και αντιπροσώπους της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος αναμένεται να τιμήσει με την παρουσία του τις τελετές μνήμης, που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο μήνα Νοέμβριο, για τη συμπλήρωση 1.400 ετών από την κοίμηση του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμωνος, που είναι ο πολιούχος της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού και διετέλεσε Πατριάρχης Αλεξανδρείας τον 6ο μ.Χ. αιώνα.

Η κυπριακή αποστολή επιστρέφει σήμερα στη Λεμεσό.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories