Θεσσαλονίκη: Αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο για την αναθηματική πλάκα και τις εκδηλώσεις απελευθέρωσης της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα

Η οργανωτική επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης που ανέλαβε τη διοργάνωση των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής, θα πρέπει «να καταδικάσει κάθε είδους σκοταδιστική προσέγγιση». Αυτό ζήτησε η επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Νωρίτερα, οι επικεφαλής δύο δημοτικών παρατάξεων, Γιάννης Κουριαννίδης και Ιωάννης Νασιούλας, αναφέρθηκαν στις εκδηλώσεις εορτασμού της 30ης Οκτωβρίου και ζήτησαν να αφαιρεθεί η αναθηματική πλάκα που έχει τοποθετηθεί πλησίον του Βασιλικού Θεάτρου, προκαλώντας και την αντίδραση του Σωτήρη Ζαριανόπουλου από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

«Υπάρχει μια διάθεση από κάποιους να παραχαράξουν την ιστορία. Το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να το τελειώσει μια για πάντα. Γιατί διαφορετικά θα φέρουμε όλοι ακέραιη την ευθύνη», είπε η κ. Νοτοπούλου. Κάλεσε δε, τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, να αναλάβει πρωτοβουλίες «ώστε σκοταδιστικές φωνές να μην κάνουν την εμφάνισή τους στις συνεδριάσεις».

Α.Καρ.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories