Λεωφορείο του ΟΑΣΑ κάνει βουτιά σε χείμαρρο, προκαλεί πλημμύρα από memes

Κανείς δεν πίστευε ότι η διαδρομή Ασπρόπυργος – Διυλιστήρια προσφέρεται για extreme sports όμως αυτό ακριβώς συνέβη

Δεν ξέρουμε αν είχατε σκεφτεί ποτέ ότι μία απλή διαδρομή με ένα λεωφορείο του ΟΑΣΑ μπορεί να περιλαμβάνει extreme sports, όμως γι’αυτό είναι εδώ η χώρα μας, για να μας εκπλήσσει κάθε μέρα. Το εν λόγω όχημα ήταν το λεωφορείο της γραμμής 805 «Ασπρόπυργος – Νεόκτιστα (διυλιστήρια)», το οποίο έπεσε πάνω σε έναν χείμαρρο που σχηματίστηκε από τη χτεσινή βροχή πίσω από τα διυλιστήρια.

Ο ψύχραιμος οδηγός κατάφερε να περάσει το λεωφορείο μέσα από τα νερά, όμως κατά τη διάρκεια της διάσχισης του χειμάρρου το όχημα του πρακτικά πλημμύρισε, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να ανέβουν στα καθίσματα ή να κάνουν κάτι σαν pole dancing για να μην γίνουν τελείως μούσκεμα. Το σκηνικό αποθανατίστηκε σε φωτογραφίες και βίντεο από τους επιβάτες:

 

https://www.facebook.com/glikeria.papatheodorou/videos/2795169160507873/

Όπως τόνισε βέβαια ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, Κωνσταντίνος Σιορίκης, αφενός ο οδηγός του 805 έκανε με την εμπειρία του ακριβώς αυτό που έπρεπε (κι ας βράχηκαν λίγο οι επιβάτες), αφετέρου τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν συχνά στις αστικές συγκοινωνίες, σε διάφορες περιοχές:

«Είναι μια συγκεκριμένη στροφή, η πρώτη στροφή πίσω από τα διυλιστήρια, όπου με την πολλή βροχή κατεβάζει μεγάλες ποσότητες νερού και σχηματίζεται ένας, ας πούμε, χείμαρρος. Σε αυτά τα ορμητικά νερά έπεσε το λεωφορείο. Ήταν από τη δεξιά πλευρά, από τις πόρτες δηλαδή, και ήταν αναμενόμενο να πάρει νερό από τις τσιμούχες.

Μπήκε αρκετό νερό, άρχισαν να ακούγονται και γέλια από κάποιους επιβάτες, ενώ οι περισσότεροι προσπαθούσαν να αποφύγουν να βραχούν. Ο οδηγός, ωστόσο, ως καλός επαγγελματίας, αντέδρασε ψύχραιμα. Πολύ σωστά έκρινε ότι έπρεπε να περάσει τον “χείμαρρο”, γιατί δεν ήξερε τι όγκος νερού θα έρθει. Εβαλε λοιπόν μπροστά, στη συνέχεια έκανε μια επιγονάτιση (σ.σ.: έγειρε προς τα δεξιά το λεωφορείο), άνοιξε τις πόρτες και βγήκαν τα νερά.»

Τελικά ούτε το λεωφορείο, ούτε οι επιβάτες έπαθαν κάτι. Προφανώς το θέαμα ενθουσίασε το Ίντερνετ, ξεκινώντας από τον Σύνδεσμο Ελληνοβορειοκορεατικής Φιλίας, ο οποίος σχολίασε σκωπτικά το θέαμα:

Αστικό λεωφορείο στην Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας, επαρχία Ασπροπύργου.

(The title is ironic. It’s in Greece unfortunately)

Η συνέχεια ήταν προφανώς ένας χείμαρρος από memes:

Επομενη σταση Αργοσαρωνικός

 

Λεωφορείο του ΟΑΣΑ σήμερα (δεν είναι photoshop).

Δειτε περισσοτερα ΕΔΩ

Categories