Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ για τη συνάντηση με την ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας

Αγαπητοί γονείς, χτες το πρωί (1/11/19) βρεθήκαμε στο Υπουργείο Παιδείας γονείς ( Ένωση Γονέων Σαρωνικού, Δ. Σ. Συλλόγων Γονέων) εκπαιδευτικοί ( 2 Διευθυντές σχολείων και συνδικαλιστές δάσκαλοι – καθηγητές), δημοτικοί σύμβουλοι, από το δημο μας αλλά και αντιπρόσωπος από την Ένωση Μαρκοπούλου καθώς και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γονέων.
Κατ’ αρχήν να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν για την υπομονή και επιμονή τους, ώστε τελικά να μπούμε όλοι μέσα στο υπουργείο, και η συζήτηση με τη Γ. Γ. κυρία Γκικα να γίνει παρουσία όλων σε αίθουσα συσκέψεων.
Ενώ το ραντεβού μας στο Υπουργείο άλλαζε συνεχώς ώρα, η τελευταία ενημέρωση αλλαγής έγινε την Τετάρτη το απόγευμα. Χαιρόμαστε που κανένας από τους παρευρισκομενους δεν πτοήθηκε, και αφήνοντας τις δουλειές μας και τα παιδιά μας, φύγαμε τελικά από το υπουργείο 2.30μμ.
Ακουσαμε για τα διαχειριστικά προβλήματα, τις αστοχίες του συστήματος.
Ο πρόεδρος της Ενωσής Νίκος Κουκούδης έθεσε τα προβλήματα, με όλες τις παραμέτρους, με βασικότερη την ανάγκη προσλήψεων μονίμων εκπαιδευτικών, κάτι που επισημάνθηκε από τους περισσότερους.
Στο Δήμο μας η μείωση των μορίων σε σχέση με όμορες περιοχές, η εύρεση καταλυμάτων, η έλλειψη συγκοινωνίας, είναι κάποιες από τις παραμέτρους που επισημάναμε. Στο θέμα της μοριοδότησης ελπίζουμε να δοθεί κάποια λύση.
Η Ένωση δήλωσε πως η σημερινή δράση θα είναι η αρχή, εάν άμεσα δεν δοθεί λύση στα πιεστικά προβλήματα.
Υπήρξε υπόσχεση από την κυρία Γκικα για κάλυψη των κενών με το επόμενο κύμα προσλήψεων, που θα ξεκινήσει από τις 5/11 και να ολοκληρωθεί με τοποθετήσεις έως τις 11/11.
Δηλώσαμε σαν Ένωση Γονέων, ότι εάν μετά τις 11/11 παραμένουν τα οξυμενα προβλήματα, θα συνεδριάσουμε με πρόταση για πιο δραστική κινητοποίηση, όπως κλείσιμο σχολείων και κλείσιμο της παραλιακής λεωφόρου.
Δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα πίσω από το Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των παιδιών μας στη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία (άρθρο 16).
Επιφυλασσόμαστε και για την νομική διεκδίκηση, ακόμα και για τα ποσά που διαθέτουν οι γονείς για να καλύψουν τα παιδιά τους την ύλη. Υπάρχουν παιδιά που θα δώσουν πανελλήνιες και δεν έχουν κάνει καμία ώρα σε μάθημα κατεύθυνσης.
Αγαπητοί γονείς, εκπαιδευτικοί, η σημερινή κοινή δράση όλων μας, έδειξε τη δύναμη μας και την αποφασιστηκότητά μας. Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Μένουμε σε επαφή, στα συλλογικά μας όργανα, παρακολουθούμε τις εξελίξεις, και αποφασίζουμε για επόμενα βήματα.

Categories