Ενταση στο Κουβαρα λόγω καταγγελιών μεταξύ Κοινοτικών συμβούλων

Τεταμένο το κλίμα στο συμβούλιο της κοινότητας Κουβαρά λόγω των τελευταίων εξελίξεων μετά την καταγγελία στην αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής που έγινε από συμβούλους της μειοψηφίας ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΥΡΙΟ σύμφωνα με την οποία, σύμβουλος της πλειοψηφίας συμμετείχε και ψήφισε θετικά για έργο οδοποιίας που υπαγεται στα νέα έργα 2020 και από το οποίο αποκλειστικά ωφελείται ο ίδιος κάτι που αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος σύμφωνα με την καταγγελία. Σημειώνεται επίσης πως το συγκεκριμένο έργο οδοποιίας περιλαμβάνεται στο προταθεν τεχνικό πρόγραμμα 2020 της Κοινότητας Κουβαρά που ομόφωνα ψηφίστηκε από το Κοινοτικό συμβούλιο την ίδια ημέρα. (27/9/19)

Με απλά λόγια, οι καταγγέλλοντες συμβουλοι, ισχυρίζονται πως ο συγκεκριμένος σύμβουλος μετά την εκλογή του εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητα του και ψηφίζοντας το τεχνικό πρόγραμμα, ψήφισε ένα έργο από το οποίο μόνον εκείνος είχε οφελος.  

Κατά τις δύο τελευταίες ημέρες αναπτύχθηκε έντονη φημολογία πως υπάρχει απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής με την οποία επιβάλλεται στον καταγγελλόμενο τρίμηνη αργία, απόφαση η οποία μάλιστα- κατά τα λεγόμενα- έχει επιδοθεί στον ίδιον τον καταγγελλόμενο την κοινότητα Κουβαρά και το δήμο Σαρωνικού

Καθώς η πληροφορία μεταφέρθηκε και σε μας, ζητήσαμε- ως οφείλαμε- να μας διαβιβαστεί επίσημο έγγραφο προκειμένου να το δημοσιεύσουμε ,κάτι όμως που δεν ήρθε ποτέ στα χέρια μας ούτε και  βρήκαμε στο διαύγεια τις Αποκεντρωμένης, ούτε στο Δήμο  αλλά ούτε και αλλού δημοσιευμένο και συνεπώς θεωρούμε πως η “ποινή” αποτελεί απλά μια φήμη.

Συνεχίζοντας την έρευνα μας, επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της κοινότητας Κουβαρά Κώστα Στεργίου ο οποίος ναι μεν επιβεβαίωσε την καταγγελία όμως διέψευσε πως υπάρχει κάποια απόφαση της αποκεντρωμένης. Αντίθετα έχει κληθεί για να διατυπώσει τις απόψεις του επί του θέματος ως πρόεδρος της Κοινότητας όπως μας είπε.

Αυτό που τόνισε ο Κώστας Στεργίου είναι πως το έργο το οποίο παρουσιάζεται από τους καταγγέλλοντες ως νέο έργο 2020 συμπεριλαμβάνεται ακριβώς το ίδιο και στα προηγούμενα τέσσερα τεχνικά προγράμματα που προτάθηκαν από την κοινότητα επί προηγούμενης θητείας και μάλιστα ομόφωνα ψηφισμένο από τα προηγούμενα κοινοτικά συμβούλια.

Αυτά τα στοιχεία πρόκειται να υποβάλει αύριο το πρωί Τρίτη 5/11/19 μέσω  υπομνήματος που θα καταθέσει στην Αποκεντρωμένη. Μετά την κατάθεση του Στέργιου, θα δούμε αν η Αποκεντρωμένη προχωρήσει σε απόφαση ποινής η θα βάλει στο Αρχείο την υπόθεση

Εμείς από τα δικά μας αρχεία, κλείνοντας την έρευνα, παραθέτουμε ενδεικτικά το τεχνικό πρόγραμμα 2018  που ψηφίστηκε το Δεκέμβριο του 2017 και βλέπουμε το ίδιο έργο με την ίδια ονομασία και το ίδιο ποσό να είναι ενταγμένο στα νέα έργα 2018 για την κοινότητα Κουβαρά.

Σε κάθε περίπτωση όμως, θεωρούμε πως ο τόπος βγαίνει “λαβωμένος” από τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις…

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΥΒΑΡΑ 2020

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ 2018

Δείτε τα τεχνικα προγραμματα απο τα οποία έγιναν τα ανωτέρω αποσπάσματα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ τεχνικο προγραμμα κουβαρα 2020

τεχνικο προγραμμα Δ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ 2018

ΥΓ. Σε προσεχή δημοσίευση θα παρουσιάσουμε και άλλη υπόθεση την οποία διερευνούμε –εφόσον υφίσταται η καταγγελία- σύμφωνα με την οποία, Κοινοτικός Σύμβουλος της Συμπολίτευσης δεν είχε δικαίωμα να λάβει μέρος στις πρόσφατες εκλογές επειδή δεν είχε διακανονίσει οφειλή που υπήρχε προς το Δήμο Σαρωνικού.

Categories