Στρατούλης: Το «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που του χάριζαν τη ζωή μέσω της μεταμόσχευσης

Συγκινητικό και βαθιά ανθρώπινο το μήνυμα του πρώην υπουργού για τις δύο μεταμοσχεύσεις που τον έσωσαν.

Ο Δημήτρης Στρατούλης μιλά για το δώρο της ζωής που του προσφέρθηκε όχι μία αλλά τρεις φορές στη ζωή του.

Σε μια εξομολόγηση από καρδιάς, ο πρώην υπουργός μιλά για τη φυσική του γέννηση, τον έναν νεφρό που του χάρισε η μητέρα του το 1999 και τη δεύτερη μεταμόσχευση που έκανε στη Γαλλία το 2011, όταν μία μάνα αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα της κόρης της, σώζοντας τον ίδιο και άλλους επτά ανθρώπους.

«Γιατί, όποιο κι’ αν είναι το ερώτημα, ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ είναι η απάντηση!!!» γράφει χαρακτηριστικά στο τέλος της ανάρτησής του στο Facebook.

Σαν σήμερα, 2 Νοέμβρη 1958, η μάνα μου με γέννησε για πρώτη φορά, κι έχω τα πρώτα μου γενέθλια.
Η μάνα μου με ξαναγέννησε για δεύτερη φορά, στις 22 Απριλίου του 1999, στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνα, όταν μου δώρισε για μεταμόσχευση τον ένα της νεφρό. Κι έχω τα δεύτερα γενέθλιά μου.
Σαν αύριο, 3 Νοέμβρη 2011, ξαναγεννήθηκα για τρίτη φορά, στο δημόσιο Νοσοκομείο της Νανσύ στη Γαλλία, όταν μία μάνα δώρισε για μεταμόσχευση τα όργανα της νεκρής κόρης της κι έσωσε εμένα κι άλλους…
7. Κι έχω τα τρίτα μου γενέθλια.
Οι τρείς αυτές γεννήσεις μου έδωσαν τη δυνατότητα να ζήσω και να ξαναζήσω μία συναρπαστική ζωή.
Γι’ αυτό, εκτός του ότι γράφτηκα στο μητρώο δωρητών οργάνων και ιστών, κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, για να βοηθήσω στη διάδοση της δωρεάς ανθρωπίνων οργάνων και ιστών, που είναι δώρο ζωής, και την αύξηση των μεταμοσχεύσεων και στην χώρα μας. Το δικαιούνται όσοι και όσες ασθενείς τελικού σταδίου υποφέρουν και περιμένουν με αγωνία κι ελπίδα αυτό το δώρο ζωής από συνανθρώπους τους.
Γιατί, όποιο κι’ αν είναι το ερώτημα, ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ είναι η απάντηση!!
3.123
778
457

altsantiri.gr

Categories