Τζέρεμι Τζον Κάπλαν:Κρεμά χρυσά δίχτυα σε μπασκέτες στη Νέα Υόρκη

Πριν λίγες ημέρες, ο Τζέρεμι Τζον Κάπλαν (Jeremy John Kaplan) εθεάθη ένα απόβραδο να είναι ανεβασμένος σε μια επίχρυση σκάλα και να κρεμάει ένα χρυσό δίχτυ σε μπασκέτα γηπέδου μπάσκετ στο Dr. Gertrude Kelly Playground, στο Τσέλσι της Νέας Υόρκης. Ήταν η πλέον πρόσφατη εγκατάστασή του στο πλαίσιο του «Gold Nets Project».

Άλλωστε, στα δημόσια γήπεδα μπάσκετ στο «Μεγάλο Μήλο» πολλές μπασκέτες έχουν κατασκευαστεί για να μην παίρνουν δίχτυ. Σε δικαστήριο, το Department of Parks and Recreation, το οποίο έχει την ευθύνη συντήρησης έχει υποστηρίξει ότι «τα δίχτυα δεν είναι απαραίτητος εξοπλισμός».

Οι περισσότεροι παίκτες μπάσκετ διαφωνούν.

Καλλιτέχνης και παίκτης του μπάσκετ από τα μικράτα του, ο Κάπλαν έχει αφοσιωθεί στη λύση αυτού του προβλήματος, το οποίο συναντά κανείς σε πολλά δημόσια γήπεδα μπάσκετ στη Νέα Υόρκη: όχι δίχτυα στις μπασκέτες ή, στην καλύτερη περίπτωση, δίχτυα παλιά και φθαρμένα. Από το 2005 -αλλά, κυρίως, τον τελευταίο χρόνο- ο Κάπλαν επιδίδεται στη βελτίωσή τους. Έως σήμερα, έχει εγκαταστήσει 291 δίχτυα σε μπασκέτες 112 δημόσιων γηπέδων. Και όλα αυτά με αυτοχρηματοδότηση (από την τσέπη του και από την πώληση έργων του τα οποία έχουν ως πηγή έμπνευσης το μπάσκετ). Όλες οι εγκαταστάσεις είναι χαρτογραφημένες στον ιστότοπο του «Gold Nets Project».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories