Δ.Τ-«Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα πρόστιμα που συρρέουν στον Δήμο Σαρωνικού από τη θητεία Σωφρόνη»

Ο πρώην Δήμαρχος κ. Σωφρόνης αποφάσισε να απουσιάσει από το χτεσινό δημοτικό συμβούλιο, όπου συζητήθηκε το σοβαρό θέμα των προστίμων που συρρέουν στον Δήμο λόγω κακοδιαχείρισης και παρανομιών στο ζήτημα των καντινών, από το 2015 και μετά.

Όσοι γνωρίζουν την κατάσταση και τους λόγους για τους οποίους η ΑΔΜΚΕΣ έφτασε στο σημείο από κερδοφόρα μέσα σε 5 χρόνια να καταλήξει σε μια χρεοκοπημένη επιχείρηση, στην οποία καταλογίζονται πρόστιμα 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, ερμηνεύουν εύκολα την ένοχη σιωπή και απουσία του κ. Σωφρόνη.

Αυτό όμως που πραγματικά προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι ότι ο πολιτικά υπεύθυνος αυτής της τραγικής πορείας της επιχείρησης δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι των δημοτών, οι οποίοι επί της ουσίας καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο της κακοδιαχείρισης και των επιλογών του.

Σε ό,τι μας αφορά δεσμευόμαστε για τα εξής:

– Τήρηση της νομιμότητας σε κάθε διαδικασία που αφορά τη Μονομετοχική και τη διαχείριση των παραλιών

– Προάσπιση με κάθε μέσο και τρόπο των δημοτών μας από τις συνέπειες που επιφέρουν οι χειρισμοί και οι επιλογές της προηγούμενης δημοτικής αρχής

– Καταλογισμό των πάσης φύσεων ευθυνών σε όλους όσοι εμπλέκονται με πράξεις ή παραλείψεις στη σκανδαλώδη πορεία της Μονομετοχικής, όπως αποφάσισε και το δημοτικό συμβούλιο.

Οι δεσμεύσεις αυτές – που αποτελούν και πάγιες αρχές μας- δεν ελήφθησαν στο περιβάλλον της πολιτικής αντιπαλότητας. Οι πολίτες έχουν επιλέξει διοίκηση. Ελήφθησαν υπό το βάρος της υποχρέωσης που έχουμε να πληρώσουμε τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στον Δήμο την περίοδο 2015-2019, λόγω της παράνομης διαχείρισης των παραλιών, με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και της νομιμότητας.

Γραφείο Τύπου Δήμου Σαρωνικού

Categories