Έκθεση έργων καλλιτεχνών-καθηγητών του Πανεπιστημίου Δυτ.Αττικής|Η σχέση Τέχνης και Συντήρησης

Συνεχίζεται μέχρι τις 19 Νοεμβρίου στην αθηναϊκή αίθουσα τέχνης Αγκάθι-Kartάλος, η ομαδική έκθεση «Ύλης ‘Αυλον» με έργα καλλιτεχνών-καθηγητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η έκθεση, που διοργανώνεται από τον Τομέα Εικαστικών μαθημάτων του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, «αναδεικνύει την αμφίδρομη σχέση της Τέχνης και της Συντήρησης». Παράλληλα, αποτελεί φόρο τιμής στο σημαντικό καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό έργο των καθηγητών Θράσου Αβαριτσιώτη, Αχιλλέα Αιβάζογλου, Αντώνη Απέργη και Κυριάκου Ρόκου, που δίδαξαν στον Τμήμα και διαμόρφωσαν τη σημερινή δυναμική του πορεία.

Όπως επισημαίνεται από τον επιμελητή της έκθεσης Τάσο Κουτσουρή, «η διδακτική τους συμβολή συνίσταται στην κατανόηση των σύνθετων εννοιών που συνδέονται με το υλικό και το άυλο στοιχείο, με την πνευματική και υλική υπόσταση των έργων τέχνης και των αντικειμένων ιστορικής σημασίας, αλλά συνάμα και των σύγχρονων απαιτήσεων του κοινωνικού και πολυπολιτισμικού περιβάλλοντος».

Την έκθεση επιμελείται ο Τάσος Κουτσουρής, την ευθύνη σχεδιασμού-συντονισμού της έκθεσης έχει ο Λεωνίδας Καραμπίνης, υπεύθυνη επικοινωνίας είναι η Λίνα Τσίλαγα και ο Χαράλαμπος Δερμάτης έχει αναλάβει τη διοργάνωση της έκθεσης, και τον σχεδιασμό του έντυπου υλικού.

Η έκθεση διαρκεί έως τις 19/11/2019, φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης Αγκάθι-Kartάλος (Μηθύμνης 12 & Επτανήσου, 11257- Αθήνα, τηλ. 2108640250) και είναι ανοιχτή: Δευτέρα – Παρασκευή 11:30 – 13:30, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 19:00-20:30.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories