Στην εκκίνηση & τη βράβευση του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου ο Αντιπεριφερειάρχης Αν.Αττικής Θανάσης Αυγερινός

Στη βράβευση των καλύτερων μαραθωνοδρόμων του κόσμου (άνδρας/γυναίκα) για το 2019 που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στις 19.30΄, στo πλαίσιo του ετήσιου γκαλά της Ένωσης Διεθνών Μαραθωνίων (AIMS) «Best Marathon Runner Awards», παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Θανάσης Αυγερινός, παρουσία σπουδαίων αθλητών και προσωπικοτήτων του αθλητισμού και πλήθος κόσμου.

Μεταξύ των βραβείων που δόθηκαν ήταν και αυτό της Κοινωνικής Προσφοράς για το 2019 με το οποίο τιμήθηκε ο Μαραθώνιος Harmony της Γενεύης για τη Unicef (Ελβετία).

 

Τη βράβευση έκανε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) Σπύρος Καπράλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αυγερινός την Κυριακή 10 Νοεμβρίου παρευρέθη στην Εκκίνηση του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, την οποία κήρυξε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Με 20.000 δρομείς να τρέχουν στον Μαραθώνιο Δρόμο, 12.000 στον Αγώνα Δρόμου 10χλμ και άλλες 20.000 στον Αγώνα Δρόμου 5χλμ ενώ περισσότερους από 8.000 δρομείς, παιδιά και αθλητές Special Olympics να συμμετέχουν στους μικρότερους αγώνες (9 Αγώνες Παιδιών σε όλη τη διαδρομή του μαραθωνίου, Αγώνας Special Olympics και Τελικός του Run Greece) ολοκληρώθηκε και φέτος με επιτυχία ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος.

 

Η διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Βαλκανιονίκη και αγωνιστή της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Όπως επισήμανε και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο μήνυμά του με αφορμή την έναρξη του Αυθεντικού Μαραθωνίου :

«Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Αττική μας, αποτελεί μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας που συμβάλλει στην προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό.

Στα χνάρια του Γρηγόρη Λαμπράκη ο οποίος αποτελεί πρότυπο, κάθε χρόνο χιλιάδες αθλητές δοκιμάζουν τα όρια, τις αντοχές τους και γίνονται οι καλύτεροι φορείς των αθλητικών ιδεωδών αλλά και του διαχρονικού πανανθρώπινου μηνύματος για ειρήνη και αλληλεγγύη, όπως υπαγορεύει το ευ αγωνίζεσθαι.

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αθλητικές διοργανώσεις που προσφέρουν πολλά και τιμούν τη χώρα μας. Προτεραιότητά μας είναι να γίνει η Αττική κέντρο αθλητισμού και να ενθαρρύνουμε την πραγματοποίηση και άλλων αντίστοιχων διοργανώσεων, μέσα από τις οποίες αναδεικνύονται σημαντικές αξίες όπως η ευγενής άμιλλα και η αξία στης άθλησης στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

Η Αττική έχει όλες τις δυνατότητες να αποτελέσει τη μήτρα αθλητικών διοργανώσεων με παγκόσμια εμβέλεια, ενισχύοντας την εξωστρέφεια της.

Θα επενδύσουμε σε αυτό το στόχο αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες».

 

Παρόντες στην Εκκίνηση του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, εκτός πολλών άλλων, ήταν επίσης ο νικητής του Μαραθωνίου των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 της Αθήνας Stefano Baldini, ο Πρόεδρος της Ένωσης Διεθνών Μαραθωνίων (AIMS) Paco Borao, ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κ. Παναγόπουλος και ο Δήμαρχος Μαραθώνα Σ. Τσίρκας.

Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής-Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Categories