Φοιτητική ομάδα του ΑΠΘ αναδείχθηκε η καλύτερη ομάδα διαπραγματευτών σε διαγωνισμό που κορυφώθηκε σε σκηνές στην Αραβική έρημο

Την πρώτη θέση και το βραβείο της καλύτερης ομάδας διαπραγματευτών, κατέκτησε η φοιτητική ομάδα της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε διεθνή διαγωνισμό διαπραγματεύσεων (Ad hog Negotiation Competition Dubai), που διεξήχθη στις 5-7 Νοεμβρίου 2019, στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Την Νομική Σχολή του ΑΠΘ εκπροσώπησαν στον διαγωνισμό που διοργανώθηκε από διεθνείς επαγγελματικές ενώσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα της εναλλακτικής επίλυσης των διαφορών- την “ADR ODR International” και το “European Institute for Conflict Resolution”- οι φοιτήτριες Δήμητρα Καρακιουλάκη και Ελισάβετ Γκλαβίνη. Την προετοιμασία τους είχε αναλάβει η απόφοιτη της ίδιας Σχολής, δικηγόρος- διαμεσολαβήτρια Ελένη Στυλιανού ενώ υπεύθυνος κααθηγητής ήταν ο Δημοσθένης Λέντζης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες από όλο τον κόσμο. Απαρτίζονταν από φοιτητές και φοιτήτριες Νομικών Σχολών ή Σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ινδία, η Σιγκαπούρη και το Πακιστάν και οι περισσότεροι-ες που συμμετείχαν ήταν ενεργά μέλη των ομίλων διαπραγματεύσεων των Σχολών τους.

Ο διαγωνισμός, αν και ξεκίνησε στο Dubai International Financial Center, ολοκληρώθηκε σε σκηνές που στήθηκαν για τον σκοπό αυτό στην Αραβική έρημο, όπου διεξήχθη ο τέταρτος γύρος των διαπραγματεύσεων.

Με βάση τα σενάρια των διάφορων γύρων διαπραγματεύσεων, η ομάδα του ΑΠΘ κλήθηκε να «παίξει» διάφορους ρόλους, όπως τους διευθυντές μεγάλων εταιριών, τους υπευθύνους ανάληψης δημοσίων έργων στο Ντουμπάι και τους εκπροσώπους της κυβέρνησης των Αραβικών Εμιράτων.

“Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε την εξέλιξη αυτή πριν από δύο μήνες, όταν μας ανακοινώθηκε πως επιλεγήκαμε για να εκπροσωπήσουμε το Αριστοτέλειο στον διαγωνισμό. Είναι το πιο όμορφο πράγμα να βλέπει κανείς τους κόπους του, την πολύωρη μελέτη και τις προπονήσεις να αναγνωρίζονται και να ανταμείβονται με αυτόν τον τρόπο. Ιδίως όταν το πρώτο βραβείο ήρθε έπειτα τρεις εξαντλητικές ημέρες έντονων συναισθημάτων και σκληρών διαπραγματεύσεων με άξιους αντιπάλους” δήλωσαν σήμερα οι δύο φοιτήτριες λίγο μετά την επίσκεψη στα γραφεία της Πρυτανείας.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νικόλαος Παπαϊωάννου, αφού συνεχάρη τις νικήτριες υπογράμμισε ότι “η διάκριση αυτή αποδεικνύει πως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είναι σε θέση να συναγωνίζεται ομοταγή εκπαιδευτικά ιδρύματα από όλο τον κόσμο ως προς το επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων που παρέχει. Το επίπεδο αυτό θέλουμε και μπορούμε να το βελτιώσουμε, ώστε τα παιδιά μας να βγαίνουν ανταγωνιστικά στην παγκοσμιοποιημένη σήμερα αγορά εργασίας”.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories