Τι αποφασίστηκε στη Σαρωνίδα μετά την ενημερωτική συζήτηση για τις αμφισβητήσεις των ιδιοκτησιών. VIDEO

Δεν κινδυνεύουν οι ιδιοκτησίες στη Σαρωνίδα – κοινή θέση όλων των Δημοτικών Παρατάξεων Σαρωνικού και ομοθυμία για την επίλυση του ζητήματος – δεν ισχυει για τη ΣΑΡΩΝΙΔΑ η 1151 απόφαση που επικαλείται η Κτηματική όμως πρέπει να υποβληθούν υπομνήματα από τους ιδιοκτήτες – Ο Δήμος θα στηρίξει με την σύνταξη του υπομνήματος για να το χρησιμοποιήσουν οι Δημότες – Πολιτικές πρωτοβουλίες για νομοθετική ρύθμιση  υποσχέθηκε ο Σπίρτζης ο οποίος δήλωσε πως θα πιέσει τους βουλευτές Περιφερείας όλων των κομάτων εντός σύντομου χρονικού διαστήματος – Πολιτική πίεση υποσχέθηκε και ο Σωφρόνης που ξεκινά κύκλο επαφών με βουλευτές του κυβερνώντος κόματος.

Απόλυτα πετυχημένη κρίνεται η πρωτοβουλία των Δημάρχων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής που διοργάνωσαν την χθεσινή συζήτηση (12/11/19) προκειμένου να αποφασισθεί η γραμμή που θα πρέπει να δοθεί στους Σαρωνιδιώτες προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των αμφισβητήσεων του Δημοσίου. Πολύς ο κόσμος που προσήλθε ο οποίος άκουσε πολλούς ομιλητές και τις προτάσεις τους, καταλήγοντας κυρίως σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα πως δηλαδή, ο νόμος 1151 τον οποίον επικαλείται η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου προκειμένου να αμφισβητήσει τις ιδιοκτησίες, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ για την Σαρωνίδα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να επαναπαυθούν καθώς είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν υπόπνημα για να αποδείξουν πως δεν είναι…ελέφαντες!

Παρών, όπως είναι πάντα στα σοβαρά τοπικά  ζητήματα- ο Paraktios που κάλυψε με live streaming τις 2,5 ώρες της συζήτησης έστω και αν δεν ζήτήθηκε από τους διοργανωτές.

VIDEO1

Ενημέρωση Φιλίππου και ιστορικό υπόθεσης και πρόταση α.Να πιέσουμε για νομοθετική ρύθμιση β Να ζητήσουμε Πάγωμα διαδικασίας γ. Να ζητήσουμε καθυστέρηση των εκδικάσεων. δ Κοινό κείμενο για χρήση των κατοίκων Στην αρχή του video

Δήμαρχος Λαυρεωτικής (21ο min) – Κατσιγιάννης εκ μέρους της Περιφέρειας 41ο min – Ιατρού 45ο min – Περπερίδου 50ο min (λογομαχία με Φιλίππου) – Σωφρόνης 1:05 – Γαλανοπούλου 1:10 – Δημότης 1;10 – Αντιδήμαρχος Κυριακόπουλος 1:20 – Τοποθετήσεις δημοτών έως το 1:30 – Παναγόπουλος 1:30. “Η ΣΑΡΩΝΙΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟΝ 1151”

https://www.facebook.com/Paraktios/videos/542354766547188/


VIDEO 2

Ερωτήσεις από κάτοικο στην αρχή του 2ου video-παράμβαση δημάρχων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού

Τσιγαρίδας 12ο min

Παπαγεωργίου(κάτοικος) 14ο min

Σπίρτζης 16ο min

Κυριακόπουλος 30ο min και κλείσιμο από Π Φιλίππου με την τελική πρόταση και επι πλέον πρόταση για σύσταση επιτροπής

https://www.facebook.com/Paraktios/videos/544969222934371/


Ενιαίο το video της συζήτησης ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ και στο YOUTUBE

 

Categories