Τις υψηλότερες καταναλώσεις βοηθούν οι εκπτώσεις που εξήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης

Τι προβλέπει η ευνοϊκή (για κάποιους) ρύθμιση

Η ευνοϊκή ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής 15 Νοεμβρίου, υπολογίζεται ότι αφορά περίπου 30.000 περιπτώσεις που ανήκουν στο πελατολόγιο της ΔΕΗ και έχουν κατανάλωση άνω των 1.600 KW το τετράμηνο.

Η μείωση αυτή (30% έως 65%) αφορά κυρίως την κατανάλωση νυχτερινού ρεύματος και όσους χρησιμοποιούν θερμοσυσσωρευτές τον χειμώνα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, έκρινε αναγκαία τη ρύθμιση προκειμένου «να διορθωθεί η αδικία, που είχε γίνει το 2018».

Όσον αφορά τις αλλαγές στη ΔΕΗ, ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε ότι με τη νέα αυτή διάταξη για την κατάργηση της μονιμότητας ο καταναλωτής θα δει μειώσεις και καλύτερες υπηρεσίες.

Οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού είναι αντίθετοι στα σχέδια της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου που προωθούνται με το εν λόγω νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για βίαιη απολιγνιτοποίηση της επιχείρησης, απόσχιση και ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, περαιτέρω μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΑΔΜΗΕ, καθώς και για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, με την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την προώθηση ατομικών συμβάσεων.

(Με πληροφορίες από efsyn.gr)

altsantiri.gr

Categories