Χωρίς εξέδρα, μικρόφωνα και ρεύμα επιτρέπει ο δήμος Αθηναίων, εκδήλωση σωματείων

Εμπόδια στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης στήριξης της Πακιστανικής κοινότητας, το απόγευμα, έξω από το δημαρχιακό μέγαρο της πλατείας Κοτζιά, θέτει ο Δήμος Αθηναίων, όπως καταγγέλλει ο Πέτρος Κωνσταντίνου.

Προς επίρρωσιν των ισχυρισμών του, ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης παραθέτει απάντηση του δήμου στο αίτημα για τη χρήση του κοινόχρηστου χώρου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διαμαρτυρία για τον τερματισμό της λειτουργίας του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας στο 144ο Δημοτικό Σχολείο:

«Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικής αίτησης, σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Αθηναίων σας χορηγεί προσωρινή άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου προκειμένου να πραγματοποιήσετε εκδήλωση (χωρίς την τοποθέτηση εξέδρας και μικροφωνικής εγκατάστασης, χωρίς παροχή ρεύματος) επί της πλατείας Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 στις 16:00, στα πλαίσια της στήριξης του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “Η Ενότητα” και τη συμμετοχή δημοτικών παρατάξεων, συλλόγων γονέων και σωματείων εκπαιδευτικών».


«Ομολογώ ότι πρώτη φορά έλαβα απάντηση σε αίτημα για την πραγματοποίηση εκδήλωσης, ότι μπορεί να γίνει χωρίς εξέδρα, χωρίς μικροφωνική και χωρίς παροχή ρεύματος! Μήπως απλά δηλώνετε την πρόθεσή σας να απαγορεύσετε την εκδήλωση, διότι φέρνει στο προσκήνιο την πρωτοφανή αλληλεγγύη φορέων και σωματείων ενάντια στις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις για το τερματισμό της λειτουργίας του σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας στο 144 δημοτικό σχολείο;», τονίζει ο κ. Κωνσταντίνου και καλεί «τον Δήμο της Αθήνας να άρει τους περιοριστικούς όρους αμέσως».

efsyn.gr

Categories