Επιστολή κατοίκου για το μονοπάτι της Σαρωνίδας

Αγαπητέ κε Ξυγκάκη

Μέσω της ιστοσελίδας σας / Blog  θα ήθελα να υπενθυμίσω στην σημερινή Δημοτική Αρχή αλλά και να την καταγγείλω , για την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στον περιπατητικό διάδρομο στην παραλία.

Διάδρομος ο οποίος ξεκινά λίγο πριν την στάση Σοφούλη και τελειώνει στην παραλία της Σαρωνίδας.

Περιπατητικός διάδρομος ο οποίος , προφανώς , έχει σχηματιστεί στο παρελθόν από περιπατητές της περιοχής και γιατί όχι από μεμονωμένους εκδρομείς. Αυτός ο τότε σχηματισμός / μονοπάτι εξελίχθηκε σταδιακά / τμηματικά και σήμερα ( τα τελευταία  χρόνια) μέρος αυτού του  έχει γίνει ποιο πλατύ, έχει καλυφθεί με μπετόν και μέρος έχει πλακοστρωθεί και έχουν τοποθετηθεί , επίσης , εδώ και χρόνια παγκάκια.

Από την μέση της διαδρομής ,δηλ. Από το 43χιλμ. Της παραλιακής έως την παραλία της Σαρωνίδας εχου τοποθετηθεί 33 παγκάκια και 3 κάγκελα. Από τα 33 παγκάκια τα 10 και το 1 κάγκελο τα έβαψε κάποιος ( μάλλον ιδιώτης )την εβδομάδα 46 ( σήμερα 17/11/19 υπάρχουν οι ταινίες επάνω στα παγκάκια αυτά). Εαν είχε ασχοληθεί η Δημοτική αρχή το πρώτο που θα έκανε  είναι να απομάκρυνε  τα σπασμένα παγκάκια.

Τα υπόλοιπα 23 & 2 κάγκελα έχουν να συντηρηθούν από τότε που τα τοποθέτησαν. Αποτέλεσμα αυτής της αδιαφορίας είναι , σήμερα να υπάρχουν σπασμένα παγκάκια ,  κτλ τα οποία είναι πολύ επικίνδυνα για ατύχημα.  Πρέπει να σημειωθεί ότι τον διάδρομο αυτόν τον χρησιμοποιούν όλες οι ηλικίες ανθρώπων ( ηλικιωμένοι , μικρά παιδιά, νέοι ).Οι φωτογραφίες  μαρτυρούν την κατάσταση η οποία αποδεικνύει την πλήρη αδιαφορία της σημερινής αλλά και Αυτής του κου Σοφρώνη η οποία ήταν και αυτή ενήμερη για την άθλια και επικίνδυνη κατάσταση. Γιατί αυτή η αδιαφορία?

Το κόστος συντήρησης αλλά αυτό της απομάκρυνσης ( τουλάχιστον ) των σπασμένων παγκακιών

είναι εξευτελιστικά μικρό. Εξευτελιστικά μικρό  κόστος  αλλά μεγάλη η ένδειξη σεβασμού της Δημοτικής Αρχής προς τον κάτοικο αλλά και τον επισκέπτη, αφού στην περιοχή υπάρχουν τουριστικά καταλύματα.

Κουρασμένα παλικάρια , μειωμένες επιδώσεις σε έναν Δήμο με πολύ μεγάλες απαιτήσεις & προκλήσεις.

Εκ των προτέρων σας ευχαριστώ για την φιλοξενία

Με εκτίμηση

Μιχαήλ Κ Μπελλώνιας

 

Categories