Ο Gerhard Richter και άλλοι 10 εικαστικοί στηρίζουν τη δράση της Διεθνούς Αμνηστίας,προσφέροντας έργα τους προς πώληση

Έντεκα διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, όπως ο Gerhard Richter, η Yoko Ono και η Shilpa Gupta, ενώθηκαν για να δημιουργήσουν μια πρωτότυπη και περιορισμένη σε αριθμό συλλογή έργων τέχνης, με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα για τη δράση της Διεθνούς Αμνηστίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης.

Η συλλογή Art 19 – Box One περιλαμβάνει δέκα εκτυπώσεις έργων τέχνης και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Βερολίνο στις 10 Δεκέμβρη του 2019 – την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Οι ανατυπώσεις των έργων τέχνης θα παρουσιαστούν και σε εκθέσεις που θα λάβουν χώρα στην Τσεχία, την Ελβετία και τη Γαλλία.

«Η Διεθνής Αμνηστία εδώ και πολλά χρόνια υποστηρίζεται ενεργά από τη καλλιτεχνική κοινότητα από όλο τον κόσμο για τις εκστρατείες των ανθρώπινων δικαιωμάτων που διεξάγει. Η εντυπωσιακή λίστα των καλλιτεχνών, που συνενώνονται στο πρότζεκτ Art 19, είναι μια απόδειξη της αδιάκοπης υποστήριξης τους στον σκοπό μας και σε μια περίοδο που ο κόσμος έχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη το κίνημά μας να είναι δυνατό, ορατό και να έχει φωνή», επισημαίνει στην ανακοίνωση ο Κούμι Ναϊντού (Kumi Naidoo), γενικός γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας.

Οι καλλιτέχνες, που συμμετέχουν, είναι: Gerhard Richter, Ayşe Erkmen, Shilpa Gupta, Ilya και Emilia Kabakov, William Kentridge, Shirin Neshat, Yoko Ono, Chiharu Shiota, Kiki Smith και Rosemarie Trocke.

Πολλοί καλλιτέχνες όπως ο Joan Miró, ο Pablo Picasso και ο Henry Moore, έχουν υποστηρίξει τη Διεθνή Αμνηστία στην πάροδο των χρόνων. Η πώληση των συλλογών θα ξεκινήσει την 1η Δεκεμβρίου 2019 και στην Ελλάδα και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories