«Όχι» σε νέα κλειστή δομή στη Μυτιλήνη από το δημοτικό συμβούλιο

Την αντίθεσή του στη δημιουργία της επιπλέον κλειστής δομής που η κυβέρνηση προτίθεται να κατασκευάσει στη Μυτιλήνη εξέφρασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση με έντονες αντεγκλήσεις.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκτός από τους αιρετούς, πολλοί εκπρόσωποι φορέων, κάτοικοι χωριών στα όρια των οποίων φημολογείται η δημιουργία νέας δομής, αλλά όχι κυβερνητικός εκπρόσωπος παρά το γεγονός ότι είχε κληθεί να παραστεί.

Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία εν μέσω διαφωνιών από τις παρατάξεις για τη διατύπωση των αιτημάτων.

Με το ψήφισμα εκτός από την αντίθεση «στη δημιουργία επιπλέον δομής στο δήμο Μυτιλήνης», ζητείται «η μαζική αποσυμφόρηση του νησιού, η φιλοξενία αιτούντων άσυλο στη Μόρια στη δυναμικότητα των 2.800 ατόμων, όπως έχει σχεδιαστεί, ο έλεγχος της λειτουργίας των μη κυβερνητικών οργανώσεων και η ενίσχυση με προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας για αποτελεσματικότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων».

Η προσκείμενη στο ΚΚΕ παράταξη μειοψήφησε και κατέθεσε δικό της ψήφισμα επιμένοντας να μη δημιουργηθεί νέα δομή πουθενά στο νησί και να μη μεταφερθεί το πρόβλημα σε άλλο σημείο.

efsyn.gr

Categories