Κίνα:Ένα «αεροπλάνο-φάντασμα» στον νυχτερινό ουρανό

Μπορεί το να πετάς με αεροπλάνο να διχάζει, άλλοι το μισούν, άλλοι το λατρεύουν, αλλά από την αυγή της ανθρωπότητας, ο άνθρωπος κοίταζε τον ουρανό με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα μπορούσε να πετάξει μαζί με τα πουλιά. Η λαχτάρα αυτή κάνει πολλούς να συρρέουν σε επιδείξεις αεροσκαφών στον ουρανό, και μία από τις πιο εντυπωσιακές ήταν η επίδειξη που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της εφετινής Nanchang Flight Convention στην Κίνα.

 

Οι θεατές εκεί είχαν την τύχη να θαυμάσουν πόσο εκπληκτική είναι η αεροναυπηγική: 800 drones απογειώθηκαν και, σχηματίζοντας αεροπλάνα και ελικόπτερα, φώτισαν τον κινεζικό νυχτερινό ουρανό. Οι σχηματισμοί των drones πήραν τη μορφή κάθε είδους ιπτάμενης μηχανής, από επιβατηγά αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας μέχρι στρατιωτικά ελικόπτερα, καταδιωκτικά της πολεμικής αεροπορίας, ακόμη και ελικοφόρα του παρελθόντος. Μία από τις πλέον εντυπωσιακές στιγμές της επίδειξης ήταν η εμφάνιση ενός «αεροπλάνου-φάντασμα»: φώτισε τον ουρανό με ένα απόκοσμο μπλε χρώμα, ενώ από καιρού σε καιρό ένα κόκκινο φως διέτρεχε την άτρακτο από μπρος προς τα πίσω.

 

Η 2019 Nanchang Flight Convention είναι η πρώτη τέτοιας κλίμακας επίδειξη αεροναυπηγικής στην επαρχία Τζιανγκσί. Στόχο είχε να αναδείξει την ανάπτυξη της αεροναυπηγικής βιομηχανίας στην πόλη Ναντσάνγκ και να ωθήσει σε μεγαλύτερες επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα σε όλη τη χώρα.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories