Δ.Τ-Σε ημερίδα του Κέντρου Ημέρας «Ανοιχτή Αγκαλιά» παρευρέθη ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ.Αυγερινός

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Θανάσης Αυγερινός τίμησε με την παρουσία του την ημερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Ημέρας «Ανοιχτή Αγκαλιά» Φ.Κ.Π.Ι. με θέμα : «Μαθησιακές δυσκολίες: Ένα φάσμα στα όρια της υπεραξιολόγησης – Ανίχνευση, Εκπαιδευτικές και Ειδικές Παρεμβάσεις».

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε την έναρξη της ημερίδας απευθύνοντας χαιρετισμό όπου, μεταξύ άλλων, εξήρε το έργο που παρέχει το Κέντρο Ημέρας «Ανοιχτή Αγκαλιά» στα παιδιά με αναπτυξιακές και συναισθηματικές διαταραχές και τόνισε τη σημασία που έχει η λειτουργία τέτοιων δομών στήριξης τόσο στην αποκατάσταση των δυσκολιών όσο και στην κοινωνικοποίηση, την συναισθηματική – ψυχολογική στήριξη των παιδιών αλλά και των γονέων ή κηδεμόνων τους.

 

Το Κέντρο Ημέρας «Ανοιχτή Αγκαλιά» αποτελεί μία πολύ σημαντική δομή για την Ανατολική Αττική, καθώς βρίσκεται στο Κορωπί, είναι στελεχωμένο από ειδικούς επαγγελματίες όπως προβλέπεται από τον Τομέα Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου, δέχεται παιδιά από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, ηλικίας 3 – 14 ετών και οι υπηρεσίες που παρέχει προς τους ωφελούμενους, παιδιά και οικογένειες, είναι δωρεάν.

 

Τέλος, το Κέντρο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω και του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας.

Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής-Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

 

Categories