Δ.Τ-Υπόμνημα Δήμων Σαρωνικού & Λαυρεωτικής για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις ενστάσεις του Ελληνικού Δημοσίου στο Κτηματολόγιο.Την Τετάρτη η συνάντηση με τον υφ. Οικονομικών|Δηλώσεις Φιλίππου-Λουκά(Βίντεο)

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Προς Υφυπουργό Οικονομικών

κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο

 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΗΜΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

  1. Ανάκληση όλων των υποβληθεισών ενστάσεων της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου που έχουν κοινοποιηθεί προς τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Σαρωνίδας (περιοχές εντός σχεδίου) του Δήμου Σαρωνικού.
  2. Εφαρμογή του άρθρου 4 του ν. 3127/2003 και για τις περιοχές που εμπίπτουν στην εφαρμογή της δικαστικής απόφασης 1151/1872 του Εφετείου Αθηνών των νυν Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού.
  3. Επέκταση της ισχύος των ευνοϊκών διατάξεων του άρθρου 19 του ν 719/ 1977, όπως ισχύει, σε όλο το εύρος εφαρμογής των περιοχών της δικαστικής απόφασης 1151/1872 του Εφετείου Αθηνών των νυν Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού.

Ειδικότερα για τους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού:

α. Το όριο των 100 στρεμμάτων ( ν. 719/1977) να αυξηθεί σε 500 στρέμματα.

β. Η έκδοση των βεβαιώσεων να μεταφερθεί ως αρμοδιότητα από τον Δασάρχη στη Διεύθυνση Δασών. Μετά την παρέλευση άπρακτης προθεσμίας 2 μηνών από την υποβολή της αίτησης προς τη Διεύθυνση Δασών, θεωρείται ως σιωπηρή παραίτηση του Δημοσίου από την κυριότητα.

 

Oι Δήμαρχοι

Λαυρεωτικής                                                                                                                  Σαρωνικού

Δημήτρης Λουκάς                                                                                                        Πέτρος Φιλίππου

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Σαρωνικού

 

Categories