Δ.Τ-Στην αναδάσωση της Βορειοανατολικής Πεντέλης μέσω του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αν.Αττικής Θ.Αυγερινός

Παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής κ. Θανάση Αυγερινού και του Σάκη Ρουβά, το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» του ΣΚΑΪ σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και τους Δήμους της ανατολικής πλευράς της Πεντέλης πραγματοποίησε δεντροφύτευση 5.000 μικρών δέντρων την Παρασκευή με σκοπό την αναδάσωση της Πεντέλης, με σημείο έναρξης την Ιερά Μονή Παντοκράτορος (Νταού Πεντέλης).

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Αυγερινός εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη κ. Γ. Πατούλη, έδωσε το παρόν, στηρίζοντας εμπράκτως την προσπάθεια του «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Στη δήλωσή του, έδωσε συγχαρητήρια και ευχαρίστησε τον ΣΚΑΪ καθώς και όλες τις εταιρείες που αναλαμβάνουν τέτοιες δράσεις στο πλαίσιο της εταιρικής τους ευθύνης για να κάνουμε την Ελλάδα πάλι πράσινη.

 

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, στη δήλωσή του, τόνισε ότι το υπουργείο ξεκίνησε να ετοιμάζει εθνικό σχέδιο αναδασώσεων για να γίνει αυτή η προσπάθεια συντεταγμένα, καθώς όπως είπε, δεν μπορούμε να μιλάμε για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή και να μένουμε στο επίπεδο της θεωρίας.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Γιάννης Σπανολιός, Πρόεδρος του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», εξέφρασε την ελπίδα πως η πολιτεία θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, συμπληρώνοντας ότι αγαπάμε την Ελλάδα, το έχουμε αποδείξει, φυτεύουμε εκατομμύρια δέντρα, θέλουμε και την βοήθεια της Πολιτείας, μέχρι τώρα δεν την είχαμε, ελπίζω τώρα να την έχουμε και να κάνουμε ένα καλύτερο έργο.

 

Στη μεγάλη αναδάσωση πήρε έμπρακτα μέρος και ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος είπε ότι το μήνυμα «Όλοι Μαζί Μπορούμε» είναι ένα μήνυμα που πάει παντού και στο περιβάλλον και στην πολιτική και σε όλους τους τομείς.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση αυτή έγινε πραγματικότητα με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών από επτά (7) σχολεία της Αττικής.

Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής-Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

 

Categories