Τιμητικό βραβειο στον τ. Πρόεδρο Κοινότητας Κουβαρά Γεώργιο Πρίφτη

Τα βραβεία της Ένωσης Δημάρχων Αττικής και της ΠΕΔΑ σε πρώην αιρετούς της αυτοδιοίκησης και σε κοινωνικούς φορείς

Πρώην αιρετούς και φορείς που προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στην Αυτοδιοίκηση και στο κοινωνικό σύνολο, βράβευσαν για έβδομη συνεχή χρονιά, η Ένωση Δημάρχων Αττικής και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, σε εκδήλωση στο Μουσείο Ακρόπολης.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιηθεί το σύνολο των έργων που είναι ενταγμένα στον «Φιλόδημο», ο οποίος, λήγει μεν στις 31 Δεκεμβρίου, αλλά θα αντικατασταθεί με νέο πρόγραμμα στις αρχές του νέου έτους. Ανέφερε ακόμα ότι το νομοσχέδιο για την μεταφορά αρμοδιότητων από την κεντρική διοίκηση προς τους δήμους και τις Περιφέρειες, θα κατατεθεί στη Βουλή σε περίπου τέσσερις μήνες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, Παύλος Καμάρας, σημείωσε ότι οι αποδιδόμενες διακρίσεις, ως ένα βαθμό λειτουργούν και ως κίνητρο στους ενεργούς αυτοδιοικητικούς, να εντείνουν τις δικές τους προσπάθειες για αποτελεσματικότερο και δημιουργικότερο έργο.

Για την κοινωνική τους προσφορά τιμήθηκαν το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου, ενώ για την αδιάλειπτη στήριξή του στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης, ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Χλέπας.

Για την πολυετή συνεισφορά τους στην τοπική αυτοδιοίκηση (5 θητείες) τιμήθηκαν με τιμητικές πλακέτες οι : Νικόλαος Ζαγούρης, τέως κοινοτάρχης Αγίου Κωνσταντίνου, Παντελής Μέξης, τέως κοινοτάρχης Αφιδνών, Δημήτριος Μίχας, τέως κοινοτάρχης Μαγούλας, Κωνσταντίνος Πόγκας, τέως δήμαρχος Λαυρίου και ο Γεώργιος Πρίφτης, τέως κοινοτάρχης Κουβαρά. Με εύφημο μνεία τιμήθηκαν οι εκλιπόντες: Παναγιώτης Βακαλόπουλος, τέως δήμαρχος Ταύρου, Νικόλαος Βούλγαρης, τέως κοινοτάρχης Βαρνάβα, Χαράλαμπος Μπεχλιβανίδης, τέως δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Μήτρος Σουλιμνιώτης, τέως δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας και Νικόλαος Παξιμαδάς, τέως δήμαρχος Πετρούπολης.

Α.Μιχ.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ

Categories