Η Γκρέτα Γκέργουικ στη νέα εκδοχή της ταινίας “Μικρές Κυρίες” φωτίζει την ιστορία της Λουίζα Μέι Άλκοτ

Στην πόλη Κόνκορντ, στην πολιτεία Μασαχουσέτη των ΗΠΑ γυρίστηκε η νέα κινηματογραφική εκδοχή του έργου “Μικρές Κυρίες” βασισμένη στο κλασικό μυθιστόρημα της Λουίζα Μέι Άλκοτ.

Είναι η πόλη στην οποία συρρέουν επισκέπτες από παντού για να περιηγηθούν στο Μουσείο Orchard House. Είναι το σπίτι της Λουίζα Μέι Άλκοτ, που την ενέπνευσε το 1868 να δημιουργήσει τους αιώνιους χαρακτήρες της και το σενάριο για μία μυθιστορηματική αυτοβιογραφία που δεν σταμάτησε ποτέ να εκδίδεται.

Για τη Γκρέτα Γκέργουικ, σεναριογράφο και σκηνοθέτη της νέας κινηματογραφικής προσαρμογής τα γυρίσματα της ταινίας στο Κόνκορντ αποδείχθηκαν κρίσιμης σημασίας για να φανταστεί και να απεικονίζει τις Μεγκ, Τζο, Έιμι και Μπεθ.

“Γνωρίζω οικογένειες σαν αυτή, που αφήνουν τα παιδιά να γράφουν στους τοίχους” είπε στη διάρκεια συζήτησης στα τέλη Οκτωβρίου. “Ήταν ένα τέτοιο δώρο να είμαι εκεί. Οι άνθρωποι αφήνουν ίχνη” ανέφερε.

“Ήθελα να αποδώσω στη γυναίκα αυτό που της οφείλεται” εξήγησε η Γκρέτα Γκέργουικ σε προβολή της ταινίας στο Λος Άντζελες. “Έπρεπε να σώσει την οικογένειά της με τη συγγραφή” είπε αναφερόμενη στα δύσκολα χρόνια που πέρασε η οικογένεια Άλκοτ.

Στο βιβλίο η οικογένεια Μαρτς είναι φτωχή με ευγενή τρόπο, οι Άλκοτς ήταν “πάμφτωχοι”, όπως περιέγραφε η συγγραφέας στο ημερολόγιό της.

O πατέρας της, Μπρόνσον Άλκοτ, δάσκαλος έμοιαζε με ένα ιδεαλιστή χίπι. Η οικογένειά του αποτελούμενη μόνο από κορίτσια επωφελήθηκε από τις ανοιχτές ιδέες του για την εκπαίδευση και την ισότητα. Ενθάρρυνε τη Λουίζα, όπως και όλους τους μαθητές του, να γράφουν σε ημερολόγιο τις προσωπικές τους εμπειρίες και της έκανε πάντα θετικά σχόλια. Συμπεριέλαβε έναν μαύρο μαθητή στο πειραματικό του Σχολείο Ναό στη Βοστώνη το 1834.

Η Γκρέτα Γκέργουικ αξιοποίησε για την ταινία τόσο το μυθιστόρημα, όσο και τη ζωή της Άλκοτ, τις επιστολές της και το αυθεντικό υλικό άψογα ενσωματωμένα.

Πέρασε αρκετές ώρες αναζητώντας με ένα φορτηγό μαζί με τον σχεδιαστή παραγωγής Τζες Γκόντσορ πιθανές τοποθεσίες για τα γυρίσματα. “Ήταν απίστευτο να κάνεις την ταινία στον τόπο όπου γράφτηκε γιατί το όλο θέμα φαινόταν εμποτισμένο με την αμερικανική ιστορία και λογοτεχνία” ανέφερε στο THR η παραγωγός της ταινίας Έιμι Πάσκαλ.

Οι συντελεστές της ταινίας ταξίδεψαν στο Κόνκορντ και επισκέφθηκαν το σπίτι των Άλκοτ. Ήταν μία επική προσωπική κινηματογράφηση” δήλωσε η Μέριλ Στριπ, η θεία Μαρτς στην ταινία. “Είναι κατά πολύ η ιστορία της Λουίζα Μέι Άλκοτ” εξήγησε.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories