Σετάκι πατουλικών επίπλων αξίας 20 ψωροχιλιάρικων αγόρασε η Περιφέρεια Αττικής

Όπως σημειώνει μάλιστα στην ανακοίνωση της η Περιφέρεια, η φάση δεν είναι για μιζέριες

Γιώργος Πατούλης ως περιφερειάρχης με φτωχομπινέδικη Περιφέρεια Αττικής, η αλήθεια είναι πως δεν γίνεται. Κάποιοι δεν μπορούν να το χωνέψουν ότι οι εγκαταστάσεις της Περιφέρειας αποκτούν ήδη το μεγαλείο που τους αρμόζει, αλλά σιγά σιγά θα το συνηθίσουν. Μιλάμε φυσικά για τον Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΕΠΙΠΛΩΝ» για να καταγγείλει τον χρυσό περιφερειάρχη για τις στιλιστικές του επιλογές στα έπιπλα της περιφέρειας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Περιφέρεια προμηθεύθηκε χωρίς διαγωνισμό ένα ξύλινο γραφείο και τρεις δερμάτινες καρέκλες τύπου Chesterfield για κάτι λιγότερο από 20 ψωροχιλιάρικα. Ο Σύλλογος μάλιστα τονίζει ότι το ποσό βρέθηκε τελείως μαγικά να είναι λίγο κάτω από 20 χιλιάδες ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να ανατεθεί απευθείας αντί να μπει σε διαγωνισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δεκαεννιά χιλιάδες, τετρακόσια πενήντα ευρώ (19.450,00€) διαθέτει ο Περιφερειάρχης Αττικής για να αγοραστεί ένα γραφείο, μία καρέκλα γραφείου και δύο πολυθρόνες!!!, προκειμένου να επιπλώσει χώρο στο κτήριο, που στεγάζεται!!!

Και ίσως βέβαια να μην είναι αυτά τα μόνα χρήματα…, αφού επιλέγει να «σπάσει» τα ποσά (είκοσι χιλιάδες είναι το όριο κάθε αγορά με απευθείας ανάθεση) και να τα «μοιράσει» σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα!!!

Στη συγκεκριμένη απόφαση (ΑΔΑ:94Α47Λ7-ΗΑ2) με α.π.:870381/30-12-2019 που εκδόθηκε από την αρμόδια Δ/νση του Νότιου Τομέα Αθηνών αναφέρεται στην «ανάθεση κατά το άρθρο 118 του Ν.4412/2016 της προμήθειας επίπλων για τον εξοπλισμό του προς δημιουργία χώρου υποδοχής πολιτών, επισκεπτών, κοινού στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Αττικής (Λ. Συγγρού 15-17, Αθήνα) και συγκεκριμένα ενός γραφείου ξύλινου σκούρου χρώματος μαόνι, μίας καρέκλας γραφείου περιστρεφόμενης ενδεδυμένης με δέρμα μπλε χρώματος και δύο συνοδευτικών πολυθρόνων ενδεδυμένων με δέρμα μπλε χρώματος, στην εταιρεία με την επωνυμία ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΑΝΙΣΚΥ & ΣΙΑ Ε.Ε. (ΕΙΣΑΓΩΓΗ-ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΠΙΠΛΟΥ)…, στην τιμή της οικονομικής της προσφοράς των 19.450,00€.».

Αποδεικνύεται και με αυτό τον τρόπο ότι η λιτότητα, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, η ζυγαριά «κόστους – οφέλους» αφορούν μόνο τους εργαζόμενους και τις λαϊκές ανάγκες.

Αποδεικνύεται και πάλι ότι η επιλεκτική «γύμνια» και οι τραγικές ελλείψεις σε μέτρα και υποδομές προστασίας του λαού από φυσικά φαινόμενα, δεν συμβαδίζουν με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και τις ιεραρχήσεις Δημάρχων και Περιφερειαρχών, που είναι προκλητικές για το λαό.»

Η απόφαση για την αγορά έχει ήδη αναρτηθεί στη Διαύγεια, όπου διευκρινίζεται ότι τα έπιπλα θα ντύσουν με σικ τρόπο έναν χώρο υποδοχής πολιτών, επισκεπτών, κοινού στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Αττικής στην λεωφόρο Συγγρού 15-17. Πιο συγκεκριμένα, τα έπιπλα θα είναι τα εξής:

«ένα γραφείο ξύλινου σκούρου χρώματος μαόνι, μίας καρέκλας γραφείου περιστρεφόμενης ενδεδυμένης με δέρμα μπλε χρώματος και δύο συνοδευτικών πολυθρόνων ενδεδυμένων με δέρμα μπλε χρώματος.»

Η Περιφέρεια πάντως αντεπιτέθηκε πολύ γρήγορα με δικιά της ανακοίνωση, η οποία φέρει τον (large σαν τον Πατούλη) τίτλο «Στην Περιφέρεια Αττικής δεν έχει θέση η μιζέρια και ο φθηνός λαϊκισμός». Εκεί, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νίκος Πέππας τονίζει τα εξής:

«Πρώτον, το γραφείο του Περιφερειάρχη, ως χώρος καθημερινής και πολύωρης εργασίας, αλλά και ως χώρος υποδοχής και φιλοξενίας προσωπικοτήτων τόσο από την Ελλάδα, όσο κι από το εξωτερικό, οφείλει να είναι αντάξιος του θεσμού αλλά και της εικόνας της Αττικής, της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας.

Δεύτερον, η προμήθεια του εξοπλισμού για το χώρο υποδοχής έγινε με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία , με απόφαση της αρμόδιας Οικονομικής Επιτροπής. Η απόφαση δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, αφού η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν έχει τίποτε να κρύψει.

Τρίτον, οι συντάκτες της ανακοίνωσης, στην αγωνιώδη προσπάθεια τους να παρουσιάσουν την προμήθεια ως δήθεν «σκάνδαλο», παραβλέπουν ένα σημαντικό παράγοντα: ο συγκεκριμένος εξοπλισμός αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της Περιφέρειας Αττικής κι όχι «προίκα» του οποιουδήποτε Περιφερειάρχη. Αγοράστηκε για τις ανάγκες της Περιφέρειας και θα παραμείνει σε αυτήν ως πάγιο περιουσιακό στοιχείο.

Η Αττική, η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας κάνει μια νέα αρχή, με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Στο νέο αυτό ξεκίνημα δεν έχει θέση ο φθηνός λαϊκισμός, η μιζέρια και η μικροκομματική αντιμετώπιση ζητημάτων ήσσονος για την καθημερινότητα των πολιτών σημασίας.»

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσίευμα του Έθνους, ενδέχεται να μπορούμε ήδη να θαυμάσουμε τις λουξ επιλογές της Περιφέρειας, και μάλιστα μαζί με τον λουξ Περιφερειάρχη. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, αλλά πολύ πιθανόν να είναι αυτά:

Όποιος θέλει Περιφέρεια Αττικής με καρέκλα καφενείου ας μεταναστεύσει από τώρα, κυρίες και κύριοι.

luben.tv

Categories