Άρον-άρον κατεβάζουν την αφίσα στο Μετρό για τις αμβλώσεις μετά τη θύελλα αντιδράσεων

Άρον-άρον κατεβάζουν την αφίσα που αναρτήθηκε σε 17 σταθμούς του Μετρό, η οποία προκάλεσε σάλο λόγω της μεσαιωνικού τύπου προπαγάνδας κατά των αμβλώσεων. με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να καλεί τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ «να εξηγήσει το σκεπτικό με το οποίο επέτρεψε μια τέτοια καμπάνια».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, «ο έλεγχος και η έγκριση του περιεχομένου των διαφημίσεων που αναρτώνται στους χώρους του Μετρό, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ. Την αρμοδιότητα αυτή οφείλει να την ασκεί με υπευθυνότητα και κοινωνική συνείδηση».

«Η καμπάνια που ξεκίνησε σήμερα εναντίον των αμβλώσεων για την οποία το αρμόδιο Υπουργείο και η Κυβέρνηση δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση, ανεξάρτητα από την προσωπική άποψη που δικαιούται ο καθένας να έχει, στρέφεται εναντίον ενός απολύτως κατοχυρωμένου και αναμφισβήτητου δικαιώματος των γυναικών. Οι καμπάνιες που γίνονται στους δημόσιους χώρους δεν πρέπει να διχάζουν την κοινή γνώμη ούτε ασφαλώς να προσβάλουν γυναίκες που έχουν αναγκαστεί να κάνουν μια τέτοια δύσκολη επιλογή στη ζωή τους», τονίζει το υπουργείο Μεταφορών και καταλήγει:

«Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κάλεσε τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να εξηγήσει το σκεπτικό με το οποίο επέτρεψε μια τέτοια καμπάνια και ζήτησε να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να κατέβουν το συντομότερο οι αφίσες από τους χώρους του Μετρό».

altsantiri.gr

Categories