Το «Τραγούδι χωρίς όνομα» από το Περού με τις γυναίκες τoυ WIFT στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Το βραβευμένο «Τραγούδι χωρίς όνομα», της Περουβιανής σκηνοθέτριας Μελίνα Λεόν ανοίγει στις 19 Ιανουαρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος τη σειρά κινηματογραφικών προβολών που διοργανώνει για το 2020 το δίκτυο της WIFT ( Women in Film and Television) στην Ελλάδα.

«Προβάλλουμε ταινίες φτιαγμένες από γυναίκες, με ανατρεπτικό βλέμμα, που προτείνουν μη στερεοτυπικές αντιλήψεις του φύλου και θέτουν ερωτήματα» τονίζουν οι Ελληνίδες κινηματογραφίστριες του WIFT GR και προσκαλούν το κοινό στην προβολή και στη συζήτηση που θα ακολουθήσει και την οποία θα συντονίσουν η σκηνοθέτρια Αντουανέττα Αγγελίδη και η θεωρητικός κινηματογράφου Ρέα Βαλντέν.

Η πλατφόρμα του WIFT Ελλάδας ανήκει σε ένα παγκόσμιο δίκτυο που ξεκίνησε το 1973 στο Λος ‘Αντζελες και σήμερα ενώνει 40 τοπικά δίκτυα γυναικών ανά την υφήλιο περισσότερα από 20.000 μέλη, που συνεργάζονται με στόχο την προώθηση και υποστήριξη του καλλιτεχνικού έργου που παράγεται από γυναίκες επαγγελματίες στον κινηματογράφο και τηλεόραση.

Η ταινία «Τραγούδι χωρίς όνομα» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους της Μελίνα Λεόν και βασίζεται σε πραγματική ιστορία εμπορίας βρεφών που συντάραξε το Περού την δεκαετία του ’80.

« H αρπαγή της νεογέννητης κόρης της ωθεί την Τζωρτζίνα -μια αυτόχθονη από τις ‘Ανδεις- σε μια απελπισμένη αναζήτηση» αναφέρει η σύνοψη της ταινίας.« Εν μέσω των πολιτικών αναταραχών της εποχής, ο Πέδρο, ένας εσωστρεφής δημοσιογράφος θα γίνει ο μοναδικός της σύμμαχος στην απελπισμένη αναζήτηση να βρει το παιδί της.» αναφέριε η σύνοψη της ταινίας.

Η ταινία συμμετείχε στο Φεστιβάλ των Καννών του 2019 ενώ έχει ήδη αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις σε φεστιβάλ στις ΗΠΑ, Καναδά, Λατινική Αμερική,Ευρώπη αλλά και στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης 2019.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories