«Δεν τήρησε τις υποσχέσεις του ο Μητσοτάκης, ξεκινάμε απεργία»…

Οι δημιουργοί του σωματείου ΑΣΜΑ 450+, μετά και τις αποκαλύψεις για δραστηριοποίηση ιδιώτη στον χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων, με ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν την υπουργό Λίνα Μενδώνη ότι πορεύεται σε…
κατεύθυνση αντίθετη από τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού. Ο K. Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί προεκλογικά άμεση αδειοδότηση του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης των δημιουργών (ΕΔΕΜ).

«Η υπομονή που δείξαμε στην Πολιτεία, επίσης, εξάντλησε το χρονικό της περιθώριο. Ετοιμάζουμε μεγάλη κινητοποίηση. Δεν θα αφήσουμε τους κόπους μας να γίνουν αντικείμενο κομματικής εκδικητικότητας εκ μέρους της ΝΔ, ούτε βεβαίως έναν τυχαίο ΑΟΔ να μπει στην αγορά ανοίγοντας την όρεξη στην πολυδιάσπαση της είσπραξης.» γράφει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του σωματείου.

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας

450+ Πρωτοβουλία δημιουργών και κληρονόμων
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΥΠΠΟ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ-ΔΙΑΔΩΣΤΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι, η πολιτική ολιγωρίας και καθυστέρησης εκ μέρους της κυβέρνησης, σε ό,τι αφορά την αδειοδότηση της “ΕΔΕΜ”, έφερε ήδη τους καρπούς της: μαθαίνουμε από τα ρεπορτάζ ότι δραστηριοποιείται δυναμικά ιδιωτική εταιρεία (κατά τα πρότυπα της ΑΕΠΙ) με κύριο μέτοχο πιθανότατα τον Δ. Μάρη, γνωστό από τις στοιχηματικές και τις εκδοτικές του επιχειρήσεις.

Φαίνεται πια ξεκάθαρα πως η πολιτική της νέας ΥΠΠΟ πηγαίνει εντελώς αντίθετα με αυτά που είχαμε προεκλογικά αποσπάσει από τον Πρωθυπουργό: άμεση αδειοδότηση ευρωπαϊκού Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης. Δικαιώνονται και όσοι συνάδελφοι αντέδρασαν άμεσα στην προεκλογική εκμετάλλευση της συνδικαλιστικής συνάντησης εκπροσώπων των σωματείων με τον ΠΘ, Φαίνεται πια πως όσα μας είπε τότε ήταν ψευδή.

Η κα Μενδώνη προτιμά αντί για την ταχύτητα την μικροπολιτική εκδίκηση, συγκρούεται με τους ανθρώπους της ΕΥΕΔ και μας ζητά ένα business plan (που δεν είναι απαιτούμενο από τον νόμο), αγνοεί το ότι καταφέραμε να ενώσουμε όλο το ελληνικό ρεπερτόριο και ότι οι εισπράξεις που ξεκινήσαμε να κάνουμε πέρσι ήταν το εχέγγυο της βιωσιμότητας και μας βάζει σε μια περιπέτεια, αφού είναι γνωστό πως για να προταθεί και ολοκληρωθεί κάτι τέτοιο από μεγάλη εταιρεία θέλει μήνες. Παρότι της επισημάναμε πως δίνεται χρόνος στα συμφέροντα να ανασυνταχτούν και να προχωρήσουν σε “νεο-ΑΕΠΙ” λύσεις, εκείνη τελικά άφησε το κακό να γίνει και τώρα σιωπά εκκωφαντικά.

Εν τω μεταξύ, όλα αυτά οδηγούν -και συνοδεύονται- από την παραίτηση Βλάχου και έτσι βρισκόμαστε απλήρωτοι, εξαθλιωμένοι και πλήρως απαξιωμένοι από τους πολιτικούς προϊσταμένους που έχουν ως αρμοδιότητα το πρόβλημά μας-η καλύτερη τροφή για κάθε “σωτήρα”.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος αντέδρασε άμεσα με επιστολή του. Σας την εσωκλείουμε, μαζί με όλα τα ως τώρα ρεπορτάζ που περιγράφουν τη νέα επικίνδυνη κατάσταση και λέμε ξεκάθαρα τα εξής: Σε μιαν ολόκληρη Ευρώπη που λειτουργούν μόνο ΟΣΔ αυτοδιαχειριζόμενοι, εμείς ξαναοδηγούμαστε στην επικίνδυνη λύση της ΑΕ, εξαρτημένοι από έναν επιχειρηματία μέσα σε περιβάλλον ανταγωνισμού. Δεδομένου ότι η χώρα δεν θα έχει ΟΣΔ επίσημο και μονοπωλιακό, οποιοσδήποτε -έλληνας ή ξένος- μπορεί να μπει κι αυτός στην αγορά και οι εισπράξεις μας να μηδενιστούν.

Μιλάμε ήδη με τους συναδέλφους μας που εμπιστεύτηκαν την Αυτοδιαχείριση και που μέχρι πρόσφατα αντιμετώπιζαν με επιθετικές νόμικές κινήσεις την προσπάθειά μας για νέο ΟΣΔ μέσα από τα αρχεία της ΑΕΠΙ και με βραχυπρόθεσμη κρατική υποστήριξη . Ο Ψυχρός Πόλεμος, όπως πολύ σωστά λέει ο Ξαρχάκος, πρέπει να σταματήσει.

Η υπομονή που δείξαμε στην Πολιτεία, επίσης, εξάντλησε το χρονικό της περιθώριο. Ετοιμάζουμε μεγάλη κινητοποίηση. Δεν θα αφήσουμε τους κόπους μας να γίνουν αντικείμενο κομματικής εκδικητικότητας εκ μέρους της ΝΔ, ούτε βεβαίως έναν τυχαίο ΑΟΔ να μπει στην αγορά ανοίγοντας την όρεξη στην πολυδιάσπαση της είσπραξης. Κοινοποιήστε όλοι, ενημερωθείτε, διαδώστε με όλη τη δύναμη των ονομάτων σας.Υπήρχε λύση για να σωθούμε και της έβαλαν βόμβα. Έχουμε χρόνο και τρόπο να αντιδράσουμε.»…

tvxs.gr
Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Categories