Εκδηλώσεις για τον Βασίλη Τσιτσάνη από το «Μουσείο Τσιτσάνη»

Ολοήμερες εκδηλώσεις για τον Βασίλη Τσιτσάνη, με αφορμή την επέτειο για τη γέννηση και τον θάνατό του στις 18 Ιανουαρίου διοργανώνονται στο «Μουσείο Τσιτσάνη». Όπως έγινε γνωστό από τη δημοτική αρχή, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι τα οργανωμένα γκρουπ και όλοι οι επισκέπτες θα ξεναγούνται στο Μουσείο και παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να ακούν από ζωντανή ορχήστρα, τα τραγούδια του Τσιτσάνη.

Το βράδυ του Σαββάτου στις 20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου, η ορχήστρα θα παρουσιάσει ένα απάνθισμα από τα σπουδαιότερα και αναλλοίωτα στο χρόνο τραγούδια του Τσιτσάνη.

Η εκδήλωση έχει ελεύθερη είσοδο και δίνει την ευκαιρία στο κοινό, όπως τονίζεται, να συμμετέχει σε μια συναυλία που αναμένεται να εξελιχθεί σε γιορτή, με κύριο υλικό τη διαχρονική δημιουργία του Βασίλη Τσιτσάνη. Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μουσείου Στέλιου Καραγιώργου «αυτές οι εκδηλώσεις είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τον μεγάλο αυτόν λαϊκό συνθέτη, ο οποίος γεννήθηκε και πέθανε στις 18 Ιανουαρίου».

Να σημειώσουμε, πως στο τέλος του περασμένου μήνα, ψηφιδωτό του Βασίλη Τσιτσάνη τοποθετήθηκε και φωτίστηκε στη μία όψη του τ. διοικητηρίου των παλιών φυλακών Τρικάλων, στο Μουσείο Τσιτσάνη. Ένα ψηφιδωτό που επί μήνες οι δημιουργοί του, με κόπο και ατέλειωτη υπομονή, Μιχάλης Κουφογιάννης και Γιώργος Κουρμέτζας προετοίμασαν με τις χιλιάδες ψηφίδες και τα συνολικά 18 τ.μ. που αυτό καταλαμβάνει.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories