Ολη η μουσική των Radiohead σε μία ψηφιακή «Δημόσια Βιβλιοθήκη»

Καινούργιο πρότζεκτ εγκαινίασαν οι Radiohead, τη «Radiohead Public Library», στην οποία θα φιλοξενείται εκτεταμένη συλλογή ακουστικού, οπτικού και άλλου υλικού που σχετίζεται με το μουσικό συγκρότημα. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση Τύπου, για τα εγκαίνια, κάθε ένα από τα μέλη της μπάντας θα εξυπηρετούν, από 20ής έως 24ης Ιανουαρίου, το κοινό, «παρουσιάζοντας επιλογή αρχειακού υλικού μέσω των λογαριασμών του συγκροτήματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (καθώς και τις δικές τους κάρτες μέλους στη Radiohead Public Library).

 

Η «βιβλιοθήκη» – εγκαινιάστηκε στο Radiohead.com – επιτρέπει στους θαυμαστές να δημιουργήσουν τη δική τους κάρτα και αριθμό μέλους, και προσφέρει ένα οργανωμένο αρχείο των βιντεοκλίπ της μπάντας, των ζωντανών εμφανίσεών τους καθώς και αυτών στην τηλεόραση, των B-sides και των τραγουδιών σε συλλογές. Επιπλέον, τα μέλη θα έχουν πρόσβαση στις «office chart» playlists από τις ηχογραφήσεις στα στούντιο των «In Rainbows», «The King of Limbs» και «A Moon Shaped Pool». Τέλος, όλα τα εμπορεύματα τα οποία είναι πλέον εκτός κυκλοφορίας θα γίνονται, κατόπιν παραγγελίας, διαθέσιμα για όποιον ενδιαφερόμενο.

 

Στόχος του εγχειρήματος ήταν να συγκεντρωθεί σε ένα αρχείο πολύ υλικό, το οποίο στο Διαδίκτυο προσφερόταν σε κακή ποιότητα ή σε πειρατικές εκδόσεις. «Στο σύνολό του, το ίντερνετ ποτέ δεν ήταν μια αξιόπιστη πηγή για λεπτομερή ή ακόμη και ακριβή πληροφορία» τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

Από την περασμένη Δευτέρα ως την Παρασκευή, ο Κόλιν και ο Τζόνι Γκρίνγουντ, ο Εντ Ο’Μπράιεν, ο Φίλιπ Σέλγουεϊ και ο Τομ Γιορκ υποδύονται τους «βιβλιοθηκαρίους». Και τα μέλη του συγκροτήματος πρόσθεσαν στις υπηρεσίες streaming μια σειρά από σπάνιες στιγμές των Radiohead: το EP «Drill», το οποίο ήταν το ντεμπούτο της μπάντας το 1992, το «I Want None Of This» του 2005 από τη συλλογή «Help!: A Day in the Life» (συλλογή για καλούς σκοπούς) και ρεμίξ του EP «TKOL RMX 8» του 2011.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories