Η Συνέντευξη του Χρήστου Τσιγαρίδα στον Paraktios.gr. video

Συνέντευξη διάρκειας μίας ώρας παραχώρησε στον Paraktios.gr  ο επικεφαλής της παραταξης ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΝΕΑ ΠΝΟΗ και δημοτικός σύμβουλος Σαρωνικού, Χρήστος Τσιγαρίδας, την Πέμπτη 23/1/20, σχολιάζοντας τα σοβαρότερα ζητήματα της επικαιρότητας του Δήμου μας.

Η συνέντευξη είναι η τρίτη στη σειρά μετά από τις αντίστοιχες του Δημάρχου Σαρωνικού Π.Φιλίππου και του πρ. Δημάρχου Γ.Σωφρόνη και εντάσσεται στο κύκλο συνεντεύξεων που έχει προγραμματίσει ο Paraktios.gr με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων οι οποίοι καλούνται, μέσα από το ίδιο πλαίσιο ερωτήσεων, να τοποθετηθούν στα σοβαρότερα ζητήματα στο Δήμο Σαρωνικού.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού επέλεξε ως χώρο συνέντευξης το σπίτι ενός απλού πολίτη για να καταλάβει ο κόσμος -όπως είπε- πως εκείνος και η παράταξή του βρίσκονται κοντά στα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών. Μάλιστα ο οικοδεσπότης του σπιτιού, κος Βασίλης Σπυρόπουλος, άνοιξε την συνέντευξη, αναδεικνύοντας ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που δεν είναι άλλο απ΄αυτό της Εσωτερικής Συγκοινωνίας (στην αρχή του video

Τα κυριότερα σημεία των απαντήσεων του Χρ. Τσιγαρίδα στις αντίστοιχες θεματικές ενότητες.

Το εκλογικό αποτέλεσμα για μένα ήταν ικανοποιητικό. 3οΉταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις μία νοοτροπία απέναντι σε δύο μεγάλους υποψηφίους που έχουν χρόνια στην αυτοδιοίκηση και να έρχεται ξαφνικά ένα καινούργιο άτομο να μπαίνει στην πολιτική σκηνή με καινούργια και άπειρα παιδιά και να διεκδικεί το δήμο. 

Για τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου 7ο Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά τα οποία έχουν εκλεγεί για πρώτη φορά όλοι μας, είμαστε περισσότεροι νεοεκλεγέντες και εκεί προσπαθούμε να βρούμε τα πατήματα μας,  ακόμα και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου που κάνει μία τεράστια προσπάθεια για να μπορέσει να κρατήσει κάποιες ισορροπίες.- Όσον αφορά τον κλεισθένη με τις παρεμβάσεις που έκανε η κυβέρνηση να φέρει όλες τις αρμοδιότητες στους δημάρχους έδωσε  όλες τις αρμοδιότητες στους δημάρχους και πλέον δεν χρειάζεται να έχουν πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο μπορούν εύκολα να περάσουν ότι θέλουν. αν δεν ψηφιστεί κάτι στο δημοτικό συμβούλιο το περνούν στην οικονομική επιτροπή. Εμείς να φανταστείτε με βάση τη νομοθεσία και τις παρεμβάσεις δεν είμαστε μέσα ούτε στην οικονομική επιτροπή ούτε στην ποιότητα ζωής παρά μόνο μπορούμε να παρευρεθούμε άτυπα. 

Για την προσβλητική απάντηση Φιλίππου στην κριτική Τσιγαρίδα στο ΔΣ 10ο ( βρίσκεται σε μία ανυπαρξία, ούτε προσφέρει τίποτα στο δήμο μας, ) Ας την κρίνει ο κόσμος. Είναι  φανερό σε όποιον γνωρίζει τον τρόπο που λειτουργεί και ο κύριος Φιλίππου και ο κος Σωφρόνης, τι γίνεται και τι θα γίνει μέχρι τα υπόλοιπα τριάμισι χρόνια περίπου που έχουμε μπροστά μας θα συνεχίσει μία τεχνητή ένταση μεταξύ τους και θα πάνε έτσι μέχρι το τέλος Όσον αφορά την κριτική που έκανα και στον κύριο Φιλίππου και στον κύριο Σωφρόνη, δεν έχει καταλάβει ακόμα ο κύριος Σωφρόνης  για ποιο λόγο έχασε. Δεν νομίζω ότι έχει κάνει την αυτοκριτική του. Σε ότι αφορά την απάντηση Φιλίππου ίσως και να ήθελε να θεωρήσει ότι με την προσβολή την οποία μας έκανε μας προσβάλλει εμάς ή θα φύγουμε και θα φύγω από το συμβούλιο. Νομίζω ότι προσβάλλεται αυτούς που το λέει. Δεν είμαι της άποψης να προσβάλω κανέναν,την κριτική μου Θα την κάνω πολιτικά αλλά στο επίπεδο κάποιων ανθρώπων δεν θα πέσω.   (*Σημείωση. Στο τέλος των κειμένων υπάρχει το video – απόσπασμα από το ΔΣ με την κριτική Τσιγαρίδα και την απάντηση Φιλίππου)

Για την συγχώνευση των ΑΤ Σαρωνικού 13ο. Το πρώτο πράγμα που είπα στη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο είπα: “θέλετε να το δούμε πολιτικά το θέμα η θέλετε  να το δούμε ουσιαστικά?” Το θέμα της Ασφάλειας δεν χωρεί Πολιτική, δεν μπορεί να παίζουμε εδώ με την ασφάλεια με την υγεία και με την περιουσία του και τη ζωή του κάθε ανθρώπου η ασφάλεια δεν χωρεί πολιτική. Εξακολουθώ να είμαι της άποψης ότι είναι το καλύτερο σημείο, γιατί πιάνει το παραλιακό μέτωπο που έχει αρκετές χιλιάδες κόσμο το καλοκαίρι. Σήμερα πάντως δεν λειτουργούν αυτή τη στιγμή τα υπάρχοντα τμήματα. 

Για την πρόταση Σωφρόνη περί δημιουργίας ενός διευρυμένου παραλιακού Δήμου 18ο. Τη θεωρώ πολύ πρόχειρη και δεν είναι και της παρούσης. Δεν λειτουργούν έτσι Πρέπει η πρόταση να είναι οργανωμένη, να έχει συζητηθεί, να έχουν αναλυθεί διάφορα, να γίνουν συζητήσεις με το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν είναι αρμοδιότητα το τι το θέλω εγώ αυτή τη στιγμή. Εμείς σκεφτόμαστε το δήμο Σαρωνικού συλλογικά, υπάρχουν τεράστια προβλήματα κι ας ασχοληθούν με αυτά.

Για την Τοπική Συγκοινωνία 20ο. αυτό που είπε όμως πρόσφατα ο κ Φιλίππου μιλάει για αεροδρόμιο μιλάει για άλλο σταθμό.  και μου κάνει εντύπωση γιατί άκουσα τις απαντήσεις και των δύο.(Φιλίππου-Σωφρόνη). Κανείς δεν ανέφερε για εσωτερική δημοτική συγκοινωνία αυτό που καίει τον κόσμο και όλους τους πολίτες Οι μόνοι που έχουμε σκεφτεί και έχουμε συζητήσει και έχουμε κάνει πρόταση και  θέλουμε να λειτουργήσει το κομμάτι της εσωτερικής δημοτικής συγκοινωνίας,  είμαστε εμείς.. Με βάση τον τελευταίο νόμο ο δήμος μπορεί να πρσλάβει οδηγούς extra, στα λεωφορεία των ΟΤΑ.

Aλιευτικό – Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων – Περιφερειακό Ιατρείο 24ο. Το αλιευτικό δεν έπρεπε να ξεκινήσει. Αυτό είχε πει  η αρχαιολογική υπηρεσία και ήταν ευθύνη 50% δική της και 50% της περιφέρειας. Ξεκίνησε ένα έργο για τον άλφα η βήτα λόγο και δεν περπάτησε και ήταν τότε Αντιπεριφερειάρχης ο κος Φιλίππου επί της κυρίας Δούρου, δεν ψηφίστηκε να πάρει τα χρήματα φοβήθηκαν. Είναι δύσκολο να εξελιχθεί και εμείς όμως επειδή βλέπουμε τις δυσκολίες του έργου και βλέπουμε ότι δεν πρόκειται να γίνει κανένα έργο από την κάτω πλευρά του λιμεναρχείου όπου αυτό είναι αρχαιολογικός χώρος, έχουμε προτείνει στον κύριο Πέππα τι εναλλακτικές μπορούμε να έχουμεω(αυτά ας μην τα πούμε προς το παρόν)

Για την σχολή τουριστικών επαγγελμάτων εμείς είχαμε κάνει και επαφή και με την διευθύντρια γνωρίζουμε το θέμα εδώ πάρα πολύ καλά. το ξενοδοχείο το οποίο υπάρχει αυτή τη στιγμή και είναι ανενεργό για πολλά χρόνια, να ενεργοποιηθεί και να χρησιμοποιεί τα παιδιά τα οποία είναι μέσα.

Το περιφερειακό ιατρείο εμείς προτείνουμε εμείς είχαμε κάνει επαφές και συζητήσεις και με το διευθυντή του κέντρου υγείας που έχει καλύτερες γνώσεις και προτάσεις και πρότεινε στην υγειονομική περιφέρεια να γίνει τον περιφερειακό ιατρείο στην Ανάβυσσο στο κτίριο που αναμορφώθηκε με την προσφορά του κυρίου Μαρτίνου.

ΑΔΜΚΕΣ 30ο. Είναι μία πονεμένη ιστορία για το δήμο και όποιος δεν θέλει να δει το πραγματικό πρόβλημα είναι επικίνδυνος.  Θα σας δώσω και μία είδηση. Εγώ είχα υποβάλει ένα αίτημα στο Δήμο να μου απαντήσει αν για το 13 και 14 είχαν έρθει πρόστιμα από την Κτηματική στο δήμο και χτες την ώρα που τελείωσε το συμβούλιο μου έδωσαν έγγραφο με την απάντηση πως ο Δήμος δεν έχει πρόστιμα γιαυτά τα χρόνια . Η Κτηματική Υπηρεσία όμως μου απάντησε ακριβώς το αντίθετο και με παρέμπεψε για πληροφορίες στον Δήμο. Ας κρίνει ο κόσμος ποιος λέει αλήθεια και ποιος όχι!  Λοιπόν τώρα αν θα γίνει εκκαθάριση, συμφωνώ με τον κύριο δήμαρχο σε αυτό το κομμάτι, ότι θα πρέπει να κινηθούν και πολιτικά να δούμε τι μπορεί να γίνει γιατί ο  Δήμοςθα πάθει οικονομική ασφυξία.

Σημείωση από Paraktios.gr Σε δημόσια έγγραφα των πρώην Προέδρων της ΑΔΜΚΕΣ (Χαρίτου και Αδάμη) που ανακοινώθηκαν και σε συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων, αναφέρεται πως τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στην ΑΔΜΚΕΣ (ταυτόχρονα και κατά των εκμισθωτών) είναι 337000 ευρώ κάτι που επιβεβαιώνεται ως εξής:

” στο τέλος του 2017 και το 2018 ήρθαν από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου ομού τα ίδια πρόστιμα στους εκμισθωτές, στο Δήμο και στην ΑΔΜΚΕΣ που αφορούσαν παρελθόντα έτη (κυρίως 2011, 2012, 2015) συνολικού ύψους 337.761 €” (ΔΤ Μ.Χαρίτου. Απρ 19)

Απόσπασπα από την επιστολή παραίτησης του Μ. Αδάμη

O Μ. Χαρίτος με ΔΤ απαντά για πρόστιμα ΑΔΜΚΕΣ και Παραλιακό Μέτωπο.

Κρίση στην ΑΔΜΚΕΣ ΑΕ. Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος Μιχ. Αδάμης και ο Δημ. Σόφος (Δνων Σύμβουλος)

Κια οι δύο πρόεδροι αναφέρονται στο ίδιο ποσό (337.000).Στην δε ανάλυση που κάνει ο κος Χαρίτος, αναφέρει τα έτη 211,212 και 215. Δεν υπάρχει αναφορά στα έτη 13 και 14.

Ο Χρ. Τσιγαρίδας κατέθεσε ερωτήματα για τα έτη 2013 και 2014 και έλαβε απάντηση από τον Δήμο ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόστιμο. Η απάντηση της Κτηματικής Υπηρεσίας αναφέρεται “για το ‘ετος 2013-2014” και χρησιμοποιεί τη φράση “έχει εκδώσει μέτρα προστασίας και σε βάρος του Δήμου”. Ο Paraktios ζήτησε από τον Χρ. Τσιγαρίδα να επιβεβαιώσει από την ΚΥ, αν η φράση “μέτρα προστασίας” ισοδυναμεί με πρόστιμο. Ο κος Τσιγαρίδας -όπως μας δήλωσε-επικοινώνησε και πάλι με την ΚΥ και τον διαβεβαίωσαν ότι σημαίνει “φυσικά, και πρόστιμα”


Παραλίες-καντίνες  37ο Μου κάνει φοβερά μεγάλη εντύπωση στη συζήτηση που έγινε για το θέμα των καντινών για τα πρόστιμα.  Γιατί δεν βγαίνει να μιλήσει ο κος Σωφρόνης αν έχουνε πρόστιμα σε βάρος του δήμου. Αν δεν μπει νομιμότητα δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα εμείς το έχουμε πει κάτι επανάληψη σε όλα τα θέματα όχι μόνο σε αυτό ότι τώρα είναι μία μεγάλη ευκαιρία για πολλές τομές και εάν δεν γίνουν τώρα,δεν θα γίνουν ποτέ.

Ανείσπραχτα 45ο  Κακοδιαχείριση στο δήμο Σαρωνικού. αυτό το όνομα έχει δυστυχώς ο Δήμος  εξ αιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν διπλοχρεώσεις στο νερό. Υπάρχουν επιχειρήσεις οι οποίες χρωστάνε πολλά εκατομμύρια και δεν μπορεί πχ, όλα αυτά τα χρόνια να κάνουν εκδηλώσεις εκεί.

Αποχετευτικό. 480  Να ξεκινήσω από τον κύριο Σωφρόνη. Πρέπει να μάθουμε να δίνουμε και τα εύσημα ότι έκανε μία προσπάθεια να λύσει ένα πρόβλημα αλλά πήγε με λάθος τρόπο.Ο κος Φιλίππου πάλι έλεγε  για ψυττάλεια. Εμείς προτείνουμε σαν εναλλακτική λύση αν δούμε ότι τραβάει χρόνια, να το κάνουμε μόνοι μας και ο δήμος να έχει τα έσοδα.

Διαχείριση Απορριμμάτων 53ο Εμείς έχουμε προτείνει και συζητούσαμε για πράσινα σημεία και όλα αυτά πρέπει να γίνουν ενέργειες. Ο κος Φιλίππου όλη την προεκλογική περίοδο έλεγε πως είχε λύσεις και  έρχεται στο συμβούλιο όταν βγήκε δήμαρχος και βλέπει πως το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί και  ζητά 25 χιλιάρικα μέσα στο φθινόπωρο να μαζέψει τα απορρίμματα όταν πια δεν υπήρχε κόσμος. Εμείς είμαστε εδώ για το συμφέρον του κόσμου και ό,τι προτάσεις έρθουν πάνω σε αυτό το κομμάτι να ξέρετε ότι θα είμαστε εκεί. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για συνεργασία να την δούμε στην πράξη αλλά όμως με διαφανείς όρους.  βέβαια συνεργασία πώς μπορεί να γίνει όταν Ο κος Φιλίππου προσβάλλει όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους συμβούλους μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Αυτό ας το κρίνει ο καθένας όλοι μας κρινόμαστε λοιπόν.

LED 54o  Εγώ είμαι από την αρχή υπέρ και είπα Μπράβο άμα έχει γίνει μείωση έστω και ένα ευρώ. Εχω ζητήσει να έρθει η Εταιρεία να μας ενημερώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Γιατί δεν το κάνει ο Φιλίππου? Και φυσικά είναι απορίας άξιο γιατί ο κος Σωφρόνης πριν ακόμα από τις  γιορτές δεν έχει αναφέρει απολύτως τίποτα? Εγώ πιστεύω ότι είναι σκόπιμη αυτή η ένταση μεταξύ τους μέχρι και τα επόμενα τριάμισι χρόνια. Εμείς απλά ζητάμε να έρθει η εταιρεία να μας πει για ποιο λόγο έγινε η πρώτη σύμβαση και πώς έγινε η μείωση των τριών εκατομμυρίων ευρώ. Αν είναι τόσα να μας το πει η εταιρία δεν ζητάμε τίποτα άλλο.


*Η κριτική Τσιγαρίδα σχετικά με τις συνεντεύξεις Φιλίππου και Σωφρόνη στον Paraktios.gr και η απάντηση Φιλίππου: “καταλαβαίνω την αγωνία του κυρίου Τσιγαρίδα ακριβώς γιατί βρίσκεται σε μία ανυπαρξία, ούτε προσφέρει τίποτα στο δήμο μας, ούτε κάνει τίποτα και αν δεν πει αυτά που λέει, δεν θα έχει και νόημα. Προσπαθεί να μας βάλει στην ίδια μοίρα ενώ ξέχασε ότι ταυτίστηκε με τον κύριο Σωφρόνη και αμφισβητεί διαρκώς ότι και αν κάνει η διοίκηση . Όσες φορές και να τα σας τα πούμε κύριε Τσιγαρίδα δεν θα τα αποδεχτείτε και δεν θέλετε να το αποδεχτείτε και δεν πρέπει να το αποδεχτείτε γιατί αν το αποδεχτείτε τι θα πείτε? δουλεύει καλά ο δήμος?  Εμέις κριθήκαμε και κρινόμαστε κάθε μέρα και θα κριθούμε και τις απαντήσεις τις δίνει ο κόσμος με τις αποφάσεις του. Δεν έχω να απαντήσω κάτι άλλο στον κο Τσιγαρίδα, δεν θέλω κιόλας. 

Το video όταν “πατηθεί” ξεκινάει με την κριτική Τσιγαρίδα. Η απάντηση Φιλίππου στο 10:40

Categories