Πρόεδρος ΚΕΔΕ για δολοφονία στο δήμο Διονύσου: Με έχουν απειλήσει 2-3 φορές (φωτο)

Στο συγκλονιστικό γεγονός της δολοφονίας του Προϊσταμένου Ύδρευσης του δήμου Διονύσου Παναγιώτη Αγγελίδη, αναφέρεται σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι «με έχουν απειλήσει 2-3 φορές, όχι μόνο λεκτικά. Σε όλες τις περιπτώσεις, το διακύβευμα ήταν κάποια τετραγωνικά μέτρα, μια ρυμοτομική γραμμή, πολεοδομικές ρυθμίσεις και αδυναμία κάποιων πολιτών να καταλάβουν τη σχετική νομοθεσία, αλλά και διενέξεις μεταξύ γειτόνων και συγγενών. Ρε σεις, μήπως έχουμε χάσει το νόημα, μήπως πρέπει να ηρεμήσουμε λίγο;», καταλήγει ο κ. Παπαστεργίου.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Από το πρωί έχω σοκαριστεί από την είδηση της δολοφονίας του Παναγιώτη Αγγελίδη, προϊστάμενου της Ύδρευσης του Δήμου Διονύσου. Δράστης ένας 77χρονος που σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, είχε διαφωνήσει με το θύμα για το αν υπήρχε διαρροή ή όχι στο σπίτι του.

Και δυστυχώς το συμβάν έρχεται να προστεθεί σε άλλα συμβάντα του παρελθόντος, στην επίθεση με μαχαίρι κατά του π. Δημάρχου Ελευσίνας Γιώργου Τσουκαλά κλπ. Όσοι αιρετοί διαβάζουν αυτό το σχόλιο, είναι δυστυχώς βέβαιο πως δεν θα εκπλαγούν. Αφού όλοι μας έχουμε γίνει μάρτυρες αντίστοιχων, ίσως όχι τόσο ακραίων περιστατικών, από συντοπίτες μας που -δικαίως ή αδίκως- χάνουν την ψυχραιμία τους και φτάνουν στα άκρα.

Θα μου πείτε πως ενίοτε ο Δημότης νοιώθει μόνος απέναντι σε ένα απρόσωπο Δημόσιο και ψάχνει να βρει το δίκιο του. Και θα συμφωνήσω. Μπορεί να συμβεί. Όμως οι Δημοτικοί υπάλληλοι δεν φτιάχνουν νόμους. Απλά τους εκτελούν. Και τελικά, με υπομονή μπορεί να βρεθεί λύση. Σημασία σε όλες αυτές τις περιπτώσεις έχει να δούμε την πλευρά του άλλου και να προσπαθήσουμε να τον καταλάβουμε.

Και μπορώ να καταλάβω πολλά, άλλα όχι κι έτσι. Με έχουν απειλήσει 2-3 φορές, όχι μόνο λεκτικά. Σε όλες τις περιπτώσεις, το διακύβευμα ήταν κάποια τετραγωνικά μέτρα, μια ρυμοτομική γραμμή, πολεοδομικές ρυθμίσεις και αδυναμία κάποιων πολιτών να καταλάβουν τη σχετική νομοθεσία, αλλά και διενέξεις μεταξύ γειτόνων και συγγενών.

Ρε σεις, μήπως έχουμε χάσει το νόημα, μήπως πρέπει να ηρεμήσουμε λίγο;

aftodioikisi.gr

Categories