Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός σε 864 κυβάκια

Από 1ης Φεβρουαρίου, γίνεται πραγματικότητα το όνειρο όσων μικροί ήθελαν να γίνουν αστροναύτες όταν μεγαλώσουν: θα μπορούν με 864 κυβάκια να στήσουν τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, να τον τοποθετήσουν κάπου κοντά τους και να ονειρεύονται.

 

Συμβουλευόμενη τη NASA, η γνωστή δανέζικη εταιρεία παιχνιδιών με κυβάκια παρουσίασε επίσημο κιτ του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Το όλο σετ περιλαμβάνει ένα υπό κλίμακα μοντέλο της διαστημικής πλατφόρμας και ένα διαστημικό όχημα της NASA, το οποίο μπορεί να «δέσει» στον σταθμό. Επιπλέον, τρία μίνι διαστημόπλοια που μεταφέρουν εφόδια και δύο μικροσκοπικές φιγούρες αστροναυτών. Οι διαστάσεις του σετ είναι 20 εκατοστά ύψος, 31 εκατοστά μήκος και 49 εκατοστά πλάτος και το σετ βασίστηκε σε ιδέα του του θαυμαστή των LEGO παιχνιδιών, Κρίστοφ Ρούγκε. Το ρεαλιστικό μοντέλο συνίσταται από έναν αρθρωτό ρομποτικό βραχίονα Canadarm2 και δύο περιστρεφόμενους συνδέσμους που «κλειδώνουν» σε 8 προσαρμοζόμενα ηλιακά πάνελ. Με αυτόν τον τρόπο αποδίδεται η πολυπλοκότητα του πραγματικού Σταθμού, ο οποίος κάνει πλήρη περιφορά της Γης 16 φορές τη μέρα. Το κιτ συνοδεύεται και από ένα 148 σελίδων εικονογραφημένο βιβλίο με ενδιαφέροντα στοιχεία και πληροφορίες για τον ίδιο τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και για τον Κρίστοφ Ρούγκε, τον δημιουργό του αρχικού σχεδίου.

 

Ο Ρούγκε υπέβαλε το αρχικό σχέδιο μέσω της πλατφόρμας Lego Ideas, πλατφόρμας που δίνει τη δυνατότητα σε ευφάνταστους λάτρεις των παιχνιδιών με κυβάκια να δοκιμάσουν την τύχη τους μήπως και μια μέρα δουν τη ιδέα τους να υλοποιείται με τη βοήθεια των μαιτρ σχεδιαστών της δανέζικης εταιρείας παιχνιδιών. Μετά από τρία χρόνια από την υποβολή του αρχικού σχεδίου, η υπομονή του Ρούγκε ανταμείφθηκε καθώς το σχέδιό του επελέγη για τον εορτασμό των 10 χρόνων της εν λόγω πλατφόρμας ιδεών.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories