Εισαγγελική παρέμβαση για την εισήγηση της ΕΕΑ για ΠΑΟΚ – Ξάνθη

Την παρέμβαση προκάλεσε η χρονική επιλογή της εισήγησης της ΕΕΑ

Την παρέμβαση της εισαγγελέα εφετών Αθηνών προκάλεσε, σύμφωνα με τη Δίκη στο Open, η χρονική επιλογή της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για το θέμα της πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθης.

Η Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών και εποπτεύουσα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βιργινία Σακελλαροπούλου έστειλε σχετική αναφορά στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη.

Ερευνάται διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων με βάση τα άρθρα 184 και 189 του νέου Ποινικού Κώδικα και το άρθρο 41ΣΤ του αθλητικού νόμου 2725/99.

Στην εισαγγελική αναφορά, γίνεται λόγος για τους φίλους του ΠΑΟΚ που άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της ΕΕΑ στο ματς με τον Βόλο και δημιουργήθηκαν συνθήκες υποκίνησης βίας, ενώ πολλοί απ’ αυτούς έφτασαν έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

Στην αναφορά υπάρχει και η δήλωση του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση πως «η απόφαση της ΕΕΑ χειραγωγήθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και η χρονική επιλογή της ανακοίνωσής της έγινε για να χυθεί αίμα στην Τούμπα».

Πηγή: Gazzetta.gr

altsantiri.gr

Categories