Κύματα αμμόλοφων στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΟΗΕ στη Γενεύη

Η καινούρια επικάλυψη της αίθουσας συνεδριάσεων στην ευρωπαϊκή έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη «επανερμηνεύει τη διπλωματία, παράδοση, καλλιγραφία και τοπίο του Κατάρ, με σύγχρονα υλικά». Αυτό υπογράμμισε το ιταλικό σχεδιαστικό στούντιο WOOD-SKIN, το οποίο δέχθηκε παραγγελία από την χώρα του Κόλπου να επανασχεδιάσει την αίθουσα XIX και την υλοποίησε.

 

Τα γεωμετρικά πάνελ από ζεστό και ελαφρύ ξύλο που σχεδίασε το WOOD-SKIN και τα οποία καλύπτουν συνολικά επιφάνεια περισσότερων των 1.000 τετραγωνικών μέτρων δίνουν μια δυναμική προοπτική στη συμμετρική κυκλική αίθουσα συνεδριάσεων. Η οροφή με τα τριγωνικά πάνελ θυμίζει την κίνηση των αμμόλοφων και αντικατοπτρίζει τον αέναο κύκλο ανατολής και δύσης μέσω λύσεων που δόθηκαν με χρήση φωτισμού FLOS. Τα τετραγωνικά πάνελ των τοίχων απορροφούν μεγάλο εύρος συχνοτήτων και από το WOOD-SKIN τόνισαν ότι «οι περίπλοκες γεωμετρίες δίνουν μια ακανόνιστη επιφάνεια που ευνοεί τη διάχυση του ήχου, ελαχιστοποιώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ηχώ».

 

Δουλεύοντας μαζί με το ιταλικό αρχιτεκτονικό γραφείο PEIA Associati και την ιταλική εταιρεία FLOS, το WOOD-SKIN κατάφερε να απαντήσει σε όλες τις απαιτήσεις της αίθουσας συνεδριάσεων. Ο θόλος, ο οποίος σκεπάζει 4.000 τετραγωνικά μέτρα και 800 θέσεις, ενσωματώνει απόλυτα όλα τα απαραίτητα για τους αεραγωγούς, τους βιντεοπροτζέκτορες, τις ρομποτικές κάμερες και τους αισθητήρες.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories