Η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο στη Μόρια: Πογκρόμ εναντίον προσφύγων και face control στις εισόδους του χωριού

Ξέφυγε παντελώς από τον έλεγχο της κυβέρνησης η κατάσταση στη Μόρια. Οι κάτοικοι της περιοχής σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής ιστοσελίδας politikalesvos.gr έχουν στήσει μπλόκα και στις δύο εισόδους του χωριού με στόχο να απαγορεύσουν τη διέλευση προσφύγων και μεταναστών.

Περίπου 40 άτομα έχουν κλείσει την είσοδο του χωριού από την πλευρά του γηπέδου και άτομα χωρίς κάποια διακριτικά ανώτερης Αρχής κάνουν έλεγχο στα αυτοκίνητα που εισέρχονται στο χωριό.

Την ίδια στιγμή στο χωριό νεαρά αγόρια περιπολούν κρατώντας στα χέρια ξύλινα ρόπαλα ενώ νωρίτερα προπηλάκισαν οικογένεια προσφύγων με μωρό ενώ οι πιο ψύχραιμοι κάτοικοι φώναζαν πως υπάρχει μωρό!

Οι κάτοικοι της Μόριας έχουν πάρει το νόμο στα χέρια τους με την ανοχή της Αστυνομίας η οποία παρατηρεί τους ελέγχους που γίνονται στα αυτοκίνητα από απλούς πολίτες χωρίς να τους εμποδίζει!

Όπως αναφέρει το politikalesvos.gr μετά από τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Προϊστάμενο Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων κ. Βερβέρη για το συμβάν επιβεβαίωσε πως αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στον χώρο και αξιολογούν τα περιστατικά.

tribune.gr

Categories