ΙΜΕ:Bραβεύθηκε από τον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων,για την συμβολή του στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης,στην έρευνα & τη χρήση νέων τεχνολογιών

Ο όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων βράβευσε την Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου και τον Δημήτρη Εφραίμογλου για την συμβολή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, στην έρευνα και τη χρήση νέων τεχνολογιών. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση της Unesco, στο δημαρχείο Νίκαιας.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ιδρύματος, η Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, μετά την παραλαβή του τιμητικού βραβείου δήλωσε: «Η βράβευση αυτή σήμερα αποτελεί σημαντική τιμή για εμάς στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού γιατί αναγνωρίζεται η πολυεπίπεδη δράση του. Βασικός σκοπός του Ιδρύματος, όπως γνωρίζετε, είναι να διατηρεί ζωντανή την ιστορική μνήμη μέσα από τη σύγχρονη δημιουργία στο χώρο του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας. Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι η συμβολή του Ιδρύματος στην έρευνα. Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού είναι ο πρώτος φορέας εικονικής πραγματικότητας στην Ελλάδα, με μακρά ερευνητική διαδρομή στον τομέα των νέων τεχνολογιών της ψηφιοποίησης, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Εκτός από τις διαδραστικές προβολές στη ΘΟΛΟ Εικονικής πραγματικότητας που το κοινό απολαμβάνει εδώ και χρόνια, πρόσφατα δημιουργήσαμε και το Πρότυπο Διαδραστικό Κέντρο Ψηφιοποίησης και Νέων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών (Future Reality) για μαθητές και εκπαιδευτικούς, παιδιά και γονείς, με διαδραστικές εφαρμογές εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας. Όπως καταλαβαίνετε ο αγώνας μας για συνεχή εξέλιξη είναι διαρκής. Σας ευχαριστούμε θερμά και πάλι».

Στην εκδήλωση επίσης βραβεύτηκαν για την προσφορά τους, ο αντιναύαρχος και τέως αρχηγός ΓΕΝ, Νικόλαος Τσούνης, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Αγγελόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρική Διάγνωση, Ιωάννης Καραμπίνης. Το «παρών» μεταξύ άλλων, έδωσαν οι βουλευτές Δημήτριος Μαρκόπουλος, Ιωάννης Τραγάκης και Γιάννης Ραγκούσης, ο πρέσβης της Ιαπωνίας, Yasuhiro Shimizu, ο πρέσβης της Μολδαβίας, Anatol Vangheli, ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννου Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Νίκος Χουρσαλάς και ο αντιδήμαρχος Πειραιά, Δημήτριος Καρύδης.

Μετά από τις βραβεύσεις, παραδοσιακά σύνολα και συγκροτήματα από πολιτιστικούς φορείς παρουσίασαν στο κοινό μουσική και χορό, ήθη και έθιμα από όλη την Ελλάδα.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories