Νέα κόντρα Φιλίππου-Σωφρόνη για τον κλαδοτεμαχιστή. Αγεφύρωτο το χάσμα

Αγεφύρωτο παραμένει το χάσμα μεταξύ των δύο Ανδρών που δεν χάνουν ευκαιρία να διασταυρώσουν τα πυρά τους σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτή τη φορά η ευκαιρία δόθηκε από τοποθέτηση του Δημ Λιοδακάκη σχετικά με τις δυνατότητες του κλαδοτεμαχιστή για τον οποίο πρόσφατα ο Π.Φιλίππου με δεύτερη ανάρτησή του στο Facebook  στις 28/1 σημείωνε πως και στην δεύτερη δοκιμή που έγινε, ο κλαδοτεμαχιστής  αποδείχτηκε ότι είναι ανεπαρκής τελέιώνοντας μάλιστα με την φράση “Άλλη μια πρόχειρη, ακατάλληλη και κυρίως επιζήμια για το δήμο προμήθεια από την διοίκηση Σοφρώνη”.

Μετά την τοποθέτηση Λιοδακάκη(26οmin) o oποίος είπε πως είναι εργαλείο το οποίο μπορεί να λύσει τα χέρια και ότι σύμφωνα με τις προδιαγραφές του μπορεί να θρυμματίσει έως και 20 φορτηγά στο οκτάωρο και πως επειδή είναι καινούργιο χρειάζεται κάποιος χρόνος ώστε να εξειδικευτούν οι χειριστές του πάνω σε αυτό, στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο Μ Κόλλιας (28οmin) λέγοντας πως αυτό είναι ένα  ζήτημα το οποίο προσφέρεται για πολύ σπέκουλα και για πολύ θέαμα όμως το μηχάνημα έχει κάποιες δυνατότητες ας μην βιαστούμε να το χαρακτηρίσουμε ανεπαρκές, ας φτιάξουμε το σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων και των πράσινων κλαδεμάτων και ας μην επιδιώκουμε να πετάμε την μπάλα στην εξέδρα και να αρχίζει το πολιτικό πινγκ πονγκ μεταξύ παλαιάς και νέας διοίκησης γιατί έχει βαρεθεί ο κόσμος. Από κει και πέρα ξεκίνησε η αντιπαράθεση των “δύο” με φόντο τον κλαδοτεμαχιστή.

Φιλίππου:  Συμφωνώ με τον κύριο Κόλλια να δούμε ουσιαστικά τι πρέπει να γίνει όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κρίνεται η προηγούμενη διοίκηση και θα κλείσουμε τα μάτια μας για ό,τι έχει κάνει και ειδικά όταν διατίθενται χρήματα –  Διαπιστώσαμε για δεύτερη φορά  ότι είναι πολύ μικρή η δυναμικότητα του, ο ειδικός που έφερε ο κος Χασάπης μας είπε  ότι είναι πάρα πολύ μικρής δυνατότητας σε σχέση με τις ανάγκες του δήμου. Αυτό είναι που δεν επαρκεί και για αυτό λέμε ότι είναι λάθος αγορά δεν έχω δε καμία αντίρρηση να δοκιμάσουμε να ερθει και όλο το δημοτικό συμβούλιο μακάρι να δουλεύει.Μακάρι να είναι αρκετό για τις ποσότητες που χρειάζονται και θα βγούμε δημόσια να πούμε Μπράβο.

Σωφρόνης:  Συμφωνώ και γω να σταματήσει αυτή η αντιπαράθεση. Ο κύριος δήμαρχος να αντιληφθεί πλέον ότι είναι δήμαρχος και δεν είμαστε στην προεκλογική περίοδο ώστε να κάνει αντιπολίτευση στην προηγούμενη διοίκηση. Ο δήμος αγόρασε τον κλαδοτεμαχιστή χωρίς να ξοδέψει χρήματα δημοτών καθότι υπήρξε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος στα πλαίσια και το μέγεθος της χρηματοδότησης που υπήρχε διαθέσιμη Μακάρι να υπήρχε μεγαλύτερη να πάρουμε μεγαλύτερα μηχάνημα. Αυτός ο κλαδοτεμαχιστής έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές και μπορεί να θρυμματίζει 40 έως 60 κυβικά την ώρα, δηλ 15 με 20 φορτηγά στο 8ωρο.  Βεβαίως και δεν επαρκεί για το σύνολο των αναγκών του δήμου αλλά δεν είναι “τίποτα” όπως γίνεται μία τεράστια προσπάθεια να παρουσιαστεί, είναι κάτι σημαντικό όπως κάτι σημαντικό είναι και τα φορτηγά με την αρπάγη που βρήκατε και θα μπορέσουν να βοηθήσουν πάρα πολύ στη βελτίωση της καθημερινότητας μας όπως επίσης και τα τρία καινούργια απορριμματοφόρα.  Μην στεκόμαστε συνέχεια σε μία αντιπαράθεση πραγματικά δεν έχω καμία διάθεση να μπαίνω σε αντιπαράθεση και νομίζω αυτό το έχω δείξει με τον καλύτερο τρόπο όταν εκτός από δύο-τρεις περιπτώσεις στις οποίες είχαμε  διαφορετικές και αντίθετες προσεγγίσεις σε κάποια θέματα έχουμε ψηφίσει κάποιες δεκάδες θέματα. Κύριε δήμαρχε αντί να κοκορομαχούμε να δούμε πώς θα λύσουμε αυτά τα προβλήματα και πώς θα δώσουμε μία καλύτερη καθημερινότητα στους συμπολίτες μας.

Φιλίππου: Επειδή το έχω ακούσει πολλές φορές πως “δεν ξοδέψαμε χρήματα των δημοτών”.  Σκεφτείτε λοιπόν ποιοί διαχειρίστηκαν τα χρήματα του δημοσίου και με ποσό ελαφριά καρδιά . Δεν βαριέσαι χρήματα του δημοσίου ήταν και τι έγινε?  Αυτό εισπράξαμε! ντροπή και μόνο που το λένε αυτοί που διαχειρίστηκαν και δεν υπολογίζουν το δημόσιο χρήμα.  Γιατί ο Φιλόδημος δημόσιο χρήμα είναι. Είναι χρήμα δικό μας των φορολογουμένων είναι και ντροπή που τόσα ανερυθρίαστα λέγεται. Ντροπή και μόνο σαν σκέψη!  Πέστε μου ποια μέρα θέλετε να πάμε να κάνουμε δοκιμή με όποιο κόσμο θέλετε και με όποιον ειδικό εσείς επιθυμείτε. Σαφώς και δεν υπάρχει καμία διάθεση αντιπαραθέσεις και εμείς σε καμιά περίπτωση δεν ακολουθούμε αυτή τη χυδαιότητα που διαβάζουμε από τις ανακοινώσεις, Μόνο την τελευταία ανακοίνωση διαβάστε “ο ανίκανος ο δήμαρχος, δεν έχει βρεθεί στο εξωτερικό, ο γερασμένος, ο Συριζαίος. Ότι χυδαιότητα υπάρχει.  Πριν μία εβδομάδα με αλλάξανε, ήμουν αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο συμβούλιο δήμων και περιφερειών της Ευρώπης για 20 ολόκληρα χρόνια δύο συνελεύσεις το χρόνο και δεν ξέρω πόσες  συνεδριάσεις κάναμε στο εξωτερικό και διάβασα τέτοιες γελοιότητες.  Εμείς θα συνεχίσουμε να συζητούμε τα προβλήματα του δήμου, να είμαστε εδώ και να τα κουβεντιάζουμε. Εσείς συνεχίστε το δρόμο της φτήνιας.

Σωφρόνης: Ο κύριος δήμαρχος λέει ότι εγώ δεν έχω διάθεση αντιπαράθεσης και μόνιμα λοιδορεί και παραποιεί τα λεγόμενα διότι αν διαβάσετε την απάντηση που έδωσα σε αυτή τη χυδαιότητα την οποία εκδώσατε όπου λέγατε ότι θέλουμε να κάνουμε Business, αντί να απαντήσω με μήνυση κύριε δήμαρχε γιατί μετά θα λέγατε να ο σωφρόνης με μήνυσε και θα κάνατε αυτά τα κλασικά τα δακρύβρεχτα για να κερδίσετε τη συμπάθειά του κόσμου, σας απάντησα με ένα δελτίο τύπου το οποίο ούτε έλεγε αυτά τα οποία λέτε, ούτε ότι δεν έχετε πάει στο εξωτερικό ούτε όλα αυτά.  Λοιπόν να σας πω ένα πράγμα όταν ο δήμος Σαρωνικού ξεκίνησε την 1/1/11 και εσείς  ο ίδιος μου εμπιστευτήκατε τη διαχείριση των οικονομικών του δήμου και ξεκινήσαμε με 14,5 εκατομμύρια ευρώ χρέος και  καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δυσκολίες με κατασχέσεις από το συνεταιρισμό του Αγίου Νικολάου Αναβύσσου της τάξης του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και περίπου με χίλια δυο άλλα πράγματα νομίζω πως ήμουν καλός στη διαχείριση των οικονομικών. Τώρα αν μας λέτε ότι εμείς πρέπει να ντρεπόμαστε θα σας πω ότι παραδώσαμε ένα δήμο υγιέστερο από αυτόν που βρήκαμε από Οικονομικής άποψης, αξιοποιήσαμε τα χρήματα του Φιλόδημου για να πάρουμε ένα μηχάνημα το οποίο δεν το είχε ο δήμος και το έχει ανάγκη και αυτό δεν το έχετε καταλάβει μέχρι και σήμερα Παρά ταύτα δεν έχετε καμία διάθεση συνεργασίας διότι αυτό δείχνουν με τον πιο περίτρανο τρόπο οι τοποθετήσεις που κάνετε όπως αυτή τη στιγμή.

Το video ξεκινάει από το σημείο της πρώτης τοποθέτησης του Δημάρχου.

δείτε ολόκληρη την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Σαρωνικού της 5/2/20 – Live.

 

 

Categories