Η Συνεδρίαση της Κοινότητας Καλυβίων της 10/2/20 -video

Διευκρινίσεις και απάντήσεις του Προέδρου της Κοινότητας Καλυβίων Χρήστου Ράπτη,

1.σε ότι αφορά δημόσιο σχολιασμό  αιρετού της Κοινότητας (τον οποίον δεν κατονόμασε δημόσια) σχετικά με συνάντηση που ζητήθηκε- κατόπιν απόφασης προηγούμενου Κοινοτικού Συμβουλίου – με τον Δήμαρχο και τονΓραμματέα του Δήμου για τις αρμοδιότητες του Κοινοτικού Συμβουλίου. Ο σχολιασμός του αιρετού της Κοινότητας έγινε σε ανάρτηση του Προέδρου της Κοινότητας Π.Φώκαιας που και εκείνος αναφερόταν στην μη ύπαρξη αρμοδιοτήτων στο Κοινοτικό Συμβούλιο της Π.Φώκαιας. Επίσης απάντησε σε άλλο σχόλιο στο οποίο αναφέρονταν στην επί πολλούς μήνες ακινησία των νέων απορριμματοφόρων στο προαύλιο του Δήμου. Επιπρόσθετα εδωσε διευκρινίσεις για την λειτουργία του νέου κτηρίου Κοινωνικών υπηρεσιών στην Ανάβυσσο.

2. Απάντηση – διευκρίνιση σε έγγραφο της Μ.Κοντού σε ότι αφορά την λειτουργία των Κοινωνικών Δομών του Δήμου.

Επί του ζητήματος των αρμοδιοτήτων κατέθεσε τις απόψεις του ο Μάκης Κολαξής και αναφέρθηκε στις πολλές αρμοδιότητες που έχει κάποιος νέος Αντιδήμαρχος ενω θα μπορούσε ο Δήμαρχος να δώσει κάποιες αρμοδιότητες στο Κοινοτικό Συμβούλιο (video 1b). Επίσης τοποθετήθηκε και για την καθυστέρηση λειτουργίας των νέων απορριμματοφόρων όπως επίσης και για την ηλεκτροδότησητου νέου κτηρίου των Κοινωνικών Δομών στην Ανάβυσσο.

Η Μ.Κοντού κατηγορηματικά δήλωσε πως η κριτική της δεν έχει να κάνει με τους υπαλλήλους αλλά γενικότερα, κατά την δική της άποψη, οι Κοινωνικές Δομές θα έπρεπε να λειτουργούν καλύτερα και με περισσότερες παροχές στα είδη που τους προσφέρονται όπως επίσης θα πρέπει ο Δήμος να δει και πολλές περιπτώσεις που για τυπικούς λόγους υπάρχουν οικογένειες στις οποίες αρνήθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο να τους εντάξει στους δικαιούχους και να βρεθεί κάποια λύση.

Ακολουθούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

1. Γνωµοδότηση επί αίτησης µε αρ.πρωτ.8471/13-5-19 περί τοποθέτησης πινακίδων σήµανσης κυκλοφορίας επί της οδού Βαλοµάνδρας.
2. Γνωµοδότηση περί τοποθέτησης πινακίδων οδικής σήµανσης σε διάφορες οδούς εντός του εγκεκριµένου σχεδίου Καλυβίων
3. Γνωµοδότηση επί αίτησης µε αρ.πρωτ. 21282/23-12-19 περί µετακίνησης κάδων απορριµµάτων.
4. Ενηµέρωση-συζήτηση για την διοργάνωση «Καρναβάλι 2020» στην Κ. Καλυβίων.

Στο τελευταίο θέμα μετά την ενημέρωση από την Τίνα Κατσούλη, εμημέρωση έκανε και ο Πρόεδρος του ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ, Νίκς Πουλόπουλος που παρακολουθούσε από τις θέσεις του Κοινού την συνεδρίαση.

https://www.facebook.com/agamemnon.xygakis/videos/10220512362102003/

https://www.facebook.com/Paraktios/videos/178656843460064/

https://www.facebook.com/Paraktios/videos/488556751833051/

Categories