Η ΚΟΒ Σαρωνικού του ΚΚΕ για τη θέση του Δημάρχου Σαρωνικού για τον “παρατηρητή της γειτονιάς”

Η ΚΟΒ Σαρωνικού του ΚΚΕ, μας απέστειλε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σχετικά με τη θέση που πήρε ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, στην ερώτηση της Δημοτικής  συμβούλου Τάνιας Γαλανοπούλου στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο η οποία αναφερόταν στη δράση ομάδας “περιφρούρισης” στην Σαρωνίδα

“Σχόλιο για την δράση «ομάδας αυτοπροστασίας» και τους «προβληματισμούς» του Δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ

Στην περιοχή Πανόραμα Σαρωνίδας το τελευταίο διάστημα έχει κάνει την εμφάνιση της μία καθόλου αθώα ομάδα-σύλλογος «αυτοπροστασίας» , με σκοπό την «φύλαξη» της περιοχής. Στη δράση
της η ομάδα αυτή ήδη μετράει στο ενεργητικό της περιπολιές και ελέγχους σε «ύποπτα» οχήματα που εμφανίστηκαν στην περιοχή «ευθύνης» της ομάδας.
Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή που έμαθε για την ύπαρξη και δράση της ομάδας αυτής, έχει κάνει μια σειρά από ενέργειες για να αποκαλύψουμε το ρόλο τους.
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο η δημοτική σύμβουλος του ΚΚΕ που εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενημέρωσε για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Σαρωνίδα, με την δράση της ομάδας αυτής. Παράλληλα τονίστηκε η παράνομη τοποθέτηση πινακίδων που διαφημίζουν την επικίνδυνη υποκατάσταση της Ελληνικής Αστυνομίας από την εν λόγω ομάδα. Πινακίδες που τοποθετήθηκαν με την άδεια που δόθηκε από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου και της κοινότητας (Διοίκηση Σοφρώνη, ΝΔ)
Στη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η στάση του Δήμαρχου Π. Φιλίππου , στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επισήμανε «…ο Πρόεδρος της Κοινότητας, οι
αντιδήμαρχοι και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι Σαρωνίδας να καλέσουν τους κατοίκους να δούμε ποιοι είναι αυτοί που έχουν βάλει τις ταμπέλες και να κάτσουμε να δούμε αν ωφελούν. Για μένα δεν είναι το ουσιαστικό ποιανού αρμοδιότητα ήταν και  αν έπρεπε ή όχι  να πάρει την απόφαση το τοπικό συμβούλιο. Έχει σημασία αν πρέπει να μείνουν η πρέπει να φύγουν από κει και πέρα. Αν εκτιμήσετε εσείς στη Σαρωνίδα ότι πρέπει αυτές να μείνουνε θα πάρουμε την ανάλογη απόφαση  γιατί είναι ένα θέμα προβληματισμού.» (οι υπογραμμίσεις δικές μας).

Ο λαϊκισμός έχει και όρια! Συνιστούμε στον κ. Δήμαρχο να κρατήσει μόνο για τον εαυτό του τέτοιου είδους «προβληματισμούς». Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες των πολιτών δεν είναι αντικείμενο συζήτησης, πόσο μάλλον διαπραγμάτευσης με αυτόκλητες ομάδες και μορφώματα «αυτοπροστασίας» πολιτών. Ομάδες που ξυπνούν μαύρες μνήμες από την ιστορία του τόπου μας.

Ο κατά τα άλλα «αριστερός» Δήμαρχος, λοιπόν,αντί να νομιμοποιεί έμμεσα ομάδες επικίνδυνης προέλευσης, καλά θα κάνει να περιορίσει τους όποιους προβληματισμούς του, στα θεσμοθετημένα καθήκοντά του.
«Για να συνδράμουμε στο έργο του», ενδεικτικά του συστήνουμε να ασχοληθεί με τον επαρκή φωτισμό των γειτονιών, την συντήρηση του οδικού δικτύου και την επίλυση του συγκοινωνιακού, την αποκατάσταση των παιδικών χαρών που κρίνονται επικίνδυνες η μια μετά την άλλη και κλείνουν, την καθαριότητα, την ηχορύπανση, όπως και με ελεύθερους πολιτιστικούς και αθλητικούς χώρους που θα κρατούν τα παιδιά μας μακριά από τα ναρκωτικά.

ΚΟΒ Σαρωνικού του ΚΚΕ”


Δείτε σχετική προηγούμενη ανάρτηση του Paraktios.gr

Παρέμβαση Τ. Γαλανοπούλου για τον “Παρατηρητή της Γειτονιάς” στη Σαρωνίδα

Categories