Στο έλεος της φονικής κακοκαιρίας «Κιάρα» η Ευρώπη – Επτά οι νεκροί (video)

Εκατοντάδες καταστροφές σε πολλές χώρες – Οικογενειακή τραγωδία στην Πολωνία

Σε τουλάχιστον επτά ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από το σαρωτικό πέρασμα της καταιγίδας Κιάρα από πολλές χώρες της Ευρώπης, δημιουργώντας πολλά προβλήματα. Οικογενειακή τραγωδία στην Πολωνία. Πολλές χώρες θρηνούν, λοιπόν, θύματα από τη φονική κακοκαιρία. Κατέρρευσε ξενοδοχείο στη Σκωτία, επικρατεί χάος στις συγκοινωνίες στη βορειοδυτική Ευρώπη.

Οικογενειακή τραγωδία στην Πολωνία

Στην Πολωνία, μια 52χρονη γυναίκα και οι δύο κόρες της, ηλικίας 15 και 21 ετών, σκοτώθηκαν σήμερα στο Μπουκόβινα Τατρζάνσκα, ένα χιονοδρομικό κέντρο στο νότιο τμήμα της χώρας, όταν οι σφοδροί άνεμοι ταχύτητας 100 χλμ που έπνεαν στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα να ξεκολλήσει η στέγη ενός καταστήματος με είδη σκι.

Η μητέρα και το 15χρονο κορίτσι πέθαναν επιτόπου, ενώ η 21χρονη υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο, μεταδίδουν πολωνικά ΜΜΕ. Το τέταρτο θύμα, ο πατέρας της οικογένειας, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, σε κατάσταση σοκ, μεταδίδει το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο «Polsat News».

Στην Τσεχία, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του σε ένα τροχαίο δυστύχημα που προκλήθηκε από την πτώση ενός δέντρου. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στη χώρα, με τους ανέμους, που συνοδεύουν την Κιάρα, να πνέουν με ταχύτητα έως και 180 χλμ/ώρα. Στην Πράγα, δύο έφηβοι τραυματίστηκαν από δέντρο που ξεριζώθηκε.

Στο Λονδίνο, ένας άνδρας σκοτώθηκε, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του, μετά την πτώση ενός δέντρου σε δρόμο στα νοτιοδυτικά προάστια της βρετανικής πρωτεύουσας.

Στη Σλοβενία, ένας 52χρονος καταπλακώθηκε, ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, από ένα δέντρο που ξεριζώθηκε. Οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους. Στη νότια Σουηδία, ένας ιστιοπλόος σκοτώθηκε μετά την ανατροπή του σκάφους του. Αγνοείται ένας άνθρωπος που τον συνόδευε.

Έχει «παραλύσει» η Βρετανία

Στην Αγγλία, περισσότερες από 500 ιδιοκτησίες πιστεύεται πως έχουν πλημμυρίσει από την καταιγίδα Κιάρα, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί με το πέρας των ελέγχων. Ακόμα σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία 40-80 εκατοστά βροχής έχουν πέσει το τελευταίο 24ωρο στο μεγαλύτερο τμήμα της Βόρειας Βρετανίας. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να παράσχει οικονομική υποστήριξη στους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί από την καταιγίδα. Στην Αγγλία περισσότερες από 500 ιδιοκτησίες πιστεύεται πως έχουν πλημμυρίσει, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί με το πέρας των ελέγχων.

Εκατοντάδες πτήσεις και δρομολόγια πλοίων έχουν ματαιωθεί σε όλη τη βορειοδυτική Ευρώπη καθώς η καταιγίδα Κιάρα εξακολουθεί να σαρώνει την περιοχή έχοντας περάσει από τη Βρετανία και την Ιρλανδία, όπου δεκάδες χιλιάδες σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση.

altsantiri.gr

Categories