Όταν ο Άδωνις… «απειλεί» δήμαρχο!

ΒΙΝΤΕΟ

Μπορεί το Αμύνταιο να «πέφτει» εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, ωστόσο όσα έκανε και είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην πόλη καταγωγής του έχουν φτάσει και στο κέντρο των Αθηνών και συζητούνται ήδη σε…
πολλά δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία.

Βλέπετε, ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στην κοπή πίτας της οργάνωσης της ΝΔ στο Αμύνταιο του νομού Φλώρινας (απ’ όπου κατάγεται), ουσιαστικά… υπενθύμισε στον δήμαρχο ότι έκανε εκστρατεία και τον «έβγαλε», συσχετίζοντας, μέσω υπονοουμένων, την υπενθύμισή του με τις ενστάσεις που έχει ο δήμος ως προς τη μεταβίβαση της επιχείρησης «Ξινό Νερό Φλώρινας» στον πρώην δήμαρχο Αμυνταίου και στενό πολιτικό φίλο του Άδωνι Γεωργιάδη, Μάκη Ιωσηφίδη.

«Εγώ, κατά την προτροπή του φίλου μου, Μάκη Ιωσηφίδη, έκανα αγώνα και από την Αθήνα για να βγεις δήμαρχος», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον δήμαρχο Αμυνταίου, για να προσθέσει: «Να τα θυμόμαστε αυτά.

Τηλεφώνησα σε όσους ήξερα από το Αμύνταιο για να βγεις δήμαρχος. Λοιπόν, να είναι καλά ο Μάκης (σ.σ. Ιωσηφίδης) που δεν με άφηνε να κοιμηθώ το βράδυ αν μου ξέφευγε καμία ψήφος». Αμέσως μετά, ο υπουργός Ανάπτυξης δεν παρέλειψε να… στείλει τα δικά του μηνύματα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«μην αποθαρρύνεστε, επειδή υπάρχουν και μερικοί αξιωματούχοι που έχουν παραμείνει στην παλαιά κατάσταση. Ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε. Και νομίζουν ότι είναι και υπεράνω κυβερνήσεων και μας γράφουνε εκεί που δεν πιάνει η μελάνη». «Θα καταλάβουν σε λίγο τι πρόκειται να γίνει», συνέχισε… απειλητικά ο Άδωνις Γεωργιάδης και, φωτογραφίζοντας ευθέως τον νυν δήμαρχο Αμυνταίου, είπε:

«εγώ είμαι καλός-καλός μέχρι να με πειράξεις. Αν με πειράξεις, ααα! Γιατί μερικοί νομίζουν, πήρα λέει τη θέση, δεν με κουνάει κανείς μέχρι το 2022. Για να δούμε. Και μια άλλη που έλεγε αυτά, χθες ήταν στο ΣτΕ», υπογράμμισε, «φωτογραφίζοντας» την Βασιλική Θάνου. Σημειωτέον ότι για να γίνει ακόμη σαφέστερος, ο Άδωνις Γεωργιάδης συνέχισε, απευθυνόμενος –εις επήκοον όλων- απευθείας στον δήμαρχο: «Άρα, για να την κλείσω την παρένθεση, ανθρώπινα και πολιτισμένα.

Αν συνεννοούμαστε, δήμαρχε, σε όλα τα θέματα, όλα πάνε καλά! Αν αρχίζει ο καθένας μας να κάνει το μακρύ του και του κοντό του, εκεί χαλάμε τις καρδιές μας και γίνονται δύσκολα τα πράγματα». Και, για να καταστήσει ακόμη σαφέστερο το μήνυμά του, μερικά λεπτά μετά ο Άδωνις Γεωργιάδης επανήλθε στα του «Ξινού Νερού», με μία ακόμη «φωτογραφική» αναφορά στον νυν δήμαρχο (σ.σ. αφού οι πηγές του «Ξινού Νερού» είναι δημοτική επιχείρηση):

«Με τον Ιωσηφίδη με συνδέουν και δεσμοί φιλίας πολλών ετών, πριν ανέβει στο Αμύνταιο, την εποχή που ήταν κάτω στο Μαρούσι. Τον ευχαριστώ πολύ για όλη την υποστήριξη, για τις επενδύσεις που έχει κάνει εδώ στο Αμύνταιο, για την πρόοδο που θα έχει το «Ξινό Νερό». Υπάρχουν κάποιοι εκεί πέρα που θέλουν να μας τα χαλάσουν. Μάκη μου, αλλά εγώ δεν σηκώνω και πολλά σε αυτά τα θέματα. Το λέω για να είμαστε όλοι καθαροί μεταξύ μας», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σημειωτέον ότι για το θέμα έκανε δήλωση και η βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτη Πέρκα, που εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του υπουργού Ανάπτυξης: «Ο υπουργός Ανάπτυξης, παρευρισκόμενος σε εκδήλωση της τοπικής ΝΔ στο πλαίσιο της κοπής πίτας στο Αμύνταιο, προέβη σε υποδείξεις μπροστά στις κάμερες προς τον Δήμαρχο Αμυνταίου.

Ανέφερε ότι η εκλογή του Δημάρχου οφείλεται στις ενέργειες και παρεμβάσεις του κ.Γεωργιάδη, ο οποίος επηρέασε το εκλογικό σώμα. Δεν έφτανε μόνο αυτό το ατόπημα του Υπουργού. Ο κ. Γεωργιάδης θεώρησε ότι αφού χάρη στις δικές του ενέργειες, κέρδισε τις εκλογές ο Δήμαρχος Αμυνταίου, αυτός οφείλει να υπακούει στις εντολές του Υπουργού», επισήμανε η Πέρκα, που υπενθύμισε στον κ. Γεωργιάδη το… αυτοδιοίκητο της τοπικής αυτοδιοίκησης…

matrix24.gr

Categories